Samenwerking Dantom en Centennium tbv gemeentelijke sociale diensten


DEN HAAG, 20070410 -- Na enkele jaren van `informele' samenwerking zijn Dantom en Centennium BI expertisehuis per heden tot een formeel samenwerkingsverband en een gezamenlijke marktbenadering gekomen. Met een specifiek voor het segment ontwikkelde propositie denken de partijen nóg beter in te kunnen spelen op de behoeften van gemeentelijke sociale diensten in het kader van voorzieningen voor managementinformatie.

In een wereld die steeds complexer en veeleisender wordt groeit ook voor gemeentelijke sociale diensten het belang van snel en betrouwbaar inzicht in gegevens, processen en prestaties. Ontwikkelingen als de invoering van de wet Maatschappelijke Ondersteuning, de Wet Inburgering en het Digitaal Klantendossier eisen veel van de gemeentelijke sociale dienst. Gecombineerde ondersteuning op organisatorisch, procesmatig en technisch gebied is in steeds meer gevallen gewenst. Dantom en Centennium bieden gemeentelijke sociale diensten die daar behoefte aan hebben de mogelijkheid te kunnen terugvallen op een partner die in staat is hen in de breedte én in de diepte te ondersteunen. Een partner die de processen en pijnpunten begrijpt, op de hoogte is van de ontwikkelingen in de sector, de gebruikte applicaties kan doorgronden en als geen ander bekend is met de kansen, mogelijkheden en valkuilen van effectieve toepassingen voor managementinformatie.

Het samenwerkingsverband is er daarom op gericht gemeentelijke sociale diensten te ondersteunen bij daadwerkelijk alle facetten die bij vraagstukken in het kader van voorzieningen voor managementinformatie een rol spelen: van organisatieadvies op directieniveau, tot en met het daadwerkelijk realiseren en beheren van rapporten en analytische omgevingen. Alles via één coördinerende partij en met één vast aanspreekpunt. "Om tot effectieve voorzieningen voor managementinformatie te komen is specifieke domeinervaring van essentieel belang. Dantom beschikt over jarenlange consultancy ervaring binnen het sociale diensten domein, wij maar in beperkte mate.", aldus Martin ter Horst, commercieel directeur van Centennium. "De samenwerking met Dantom versterkt onze propositie richting die sector en maakt het voor gemeentelijke sociale diensten mogelijk effectief gebruik te maken van onze hoogwaardige business intelligence expertise.".

"Om naast een adviserende rol ook de uitvoering voor onze rekening te kunnen nemen moeten wij, behalve over gedegen vakkennis en domeinervaring, ook over diepgaande expertise van de vele daarvoor beschikbare tools en platformen kunnen beschikken.", aldus Ad Stander, directeur en oprichter van Dantom, "In Centennium vonden wij een specialist op dat gebied die bovendien net als wij de nodige ervaring heeft met applicaties die bij veel gemeentelijke sociale diensten in gebruik zijn. Tel hier onze eigen expertise bij op en vermenigvuldig dat met onze uitgebreide domeinervaring en het resultaat is een ijzersterke propositie waarvan niet alleen gemeentelijke sociale diensten, maar uiteindelijk ook de burger van zal profiteren!"

Dantom is gevestigd in Amsterdam aan de Vossiusstraat. Het bedrijf bestaat uit een drietal senior consultants die de afgelopen jaren diverse gemeentelijke sociale diensten hebben begeleid bij onder andere het implementeren van applicaties zoals GWS4all, het ontsluiten van gegevens en het realiseren van effectieve voorzieningen voor managementinformatie. Dantom is een onderdeel van Syncope B.V. Voor meer informatie over Dantom en Syncope zie: www.dantom.nl en www.syncope.nu.

Centennium BI expertisehuis is gevestigd in Den Haag, aan het Lange Voorhout. Het bedrijf beschikt over ruime kennis van en diepgaande ervaring met nagenoeg alle technische én bedrijfskundige facetten van business intelligence, datawarehousing en performance management. Met 42 medewerkers behoort Centennium BI expertisehuis tot een van de grotere, zelfstandige en onafhankelijke, aanbieders van BI expertise in Nederland. Voor meer informatie over Centennium zie: www.centennium.nl.