Lavital opent concept-pilotstore in 'De Havenaer' Nijkerk


Het meest milieuvriendelijke oer-Hollandse boxspringmerk met internationale allure

ZWAAG, 20070410 -- Lavital opent in mei 2007 in h?t woon- en lifestylecentrum van Midden-Nederland 'De Havenaer', haar eerste concept-pilotstore m?t ambachtelijke werkplaats. De showroom in De Havenaer te Nijkerk biedt een oppervlakte van 400m2 oer-Hollandse handgemaakte boxspring bedden met internationale allure. Bijzonder aan de showroom is de ambachtelijke werkplaats. Het unieke van de boxsprings is het gebruik van 100% biologisch katoen en ?kotex 100 gecertificeerde organische materialen.

'Ik bouw bedkarakters, welke vari?ren van spartaans tot hemels. Ieder bed heeft zijn eigen karakter, dit maakt dat het door mij ontwikkelde gepersonaliseerde slaapsysteem oneindig veel mogelijkheden krijgt.', aldus Frans Segers.
Frans Segers werkt zijn hele leven al met natuurlijke materialen. Niets is duurzamer, degelijker ?n gezonder.
Lichaamsvreemde materialen zoals schuim of (natuur)latex die tegenwoordig massaal verwerkt worden in bedden geven broei-effecten en verpulveren door het lichaamszout.

Waarom is Lavital het meest mens- en milieuvriendelijke boxspringmerk van Nederland?

Sinds het begin van haar bestaan wordt de speciale tijkstof van Lavital geweven van 100% biologisch katoen. De verwerkte katoen binnen in de boxsprings, matrassen en opdekmatrassen zijn eveneens van 100% biologisch geteelde katoen. Het paardenhaar, wol, vlas en kameelwol zijn ?kotex 100 gecertificeerd. De certificaten liggen ter inzage op de hoofdvestiging in Zwaag.

Lavital wil maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het accent ligt zowel op economie, milieu als sociale aspecten. Het gaat dus om meer dan alleen maar geld verdienen.
Lavital geeft om mens en milieu. Daarom produceert zij een duurzaam en milieuverantwoord product, welke prijstechnisch ook nog eens aantrekkelijk is.

Over Lavital

Lavital is de merknaam van een ambachtelijke beddenfabriek in het Noord-Hollandse Zwaag. Men maakt gepersonaliseerde boxsprings en matrassen van organische materialen zoals paardenhaar, wol, katoen, kameelwol en vlas. De klantenkring van Lavital beperkt zich niet tot Nederland, zij ontvangen ook Belgen, Duitsers en Amerikanen.

Iedereen is persoonlijk welkom in de beddenfabriek in Zwaag. Daar kan worden gezien hoe Lavital op ambachtelijke wijze bedden van natuurlijke materialen maakt. Elk bed wordt naar persoonlijke kenmerken, wensen en behoeften uitgevoerd. Lavital geeft zonder schroom levenslange garantie op veer- en constructiebreuk van hun beukenhouten frame.