Nederland populair bij Braziliaanse scholieren


Uitwisselingsorganisatie zoekt een Nederlands thuis

VENRAY, 20070410 -- Ieder jaar komen in augustus tientallen buitenlandse scholieren naar Nederland en dit aantal stijgt snel, vooral Brazilianen kiezen er steeds vaker voor om aan een Nederlandse middelbare school lessen te volgen. Enige drempel hierbij is voor uitwisselingsorganisatie Travel Active het vinden van gastgezinnen. Brazilianen kiezen niet alleen steeds vaker voor Nederland vanwege de succesverhalen zoals zij die horen over voetballers als Gomes (PSV) of Leonardo (Ajax) maar ook omdat zij de Nederlandse taal en cultuur willen leren kennen

Buitenlandse studenten wonen gedurende hun verblijf in Nederland bij een gastgezin. Zo'n gastgezin treedt als het ware op als 'ambassadeur'. Als ambassadeur neemt een gastgezin een uitwisselingsstudent in huis én het gezin op voor een periode van vijf of tien maanden. Gedurende deze periode gaan de jongeren naar de plaatselijke middelbare school en maken ze als lid van het gezin kennis met de Nederlandse taal, gebruiken en cultuur. Gastgezinnen leren op hun beurt niet alleen veel over de cultuur van de scholier maar ook over de eigen cultuur en achtergrond. Ze kijken via de uitwisselingsstudent met andere ogen naar Nederland.

"Voor gezinnen in Nederland is dit dé manier om een ervaring rijker te worden", zegt Lilian Idink van de organisatie Travel Active. "Als je samenleeft met een uitwisselingsstudent, leer je het land waar deze vandaan komt, echt kennen. Je verbreedt je horizon. Tegelijkertijd is het fantastisch om te laten zien wat ons eigen land te bieden heeft.

Ook voor komende augustus is deze uitwisselingsorganisatie op zoek naar gastgezinnen in heel Nederland die hun leven willen verrijken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via www.travelactive.nl of 0478-551900.

Over Travel

Active Travel Active is dé specialist van Nederland op het gebied van culturele uitwisselingen. Met zijn uitgebreide en zorgvuldig samengestelde programma-aanbod wil het bedrijf zoveel mogelijk jongeren in staat stellen een internationaal avontuur te beleven. Jaarlijks kiezen ruim 3.000 jongeren voor een internationale ervaring via Travel Active. Als marktleider dankt Travel Active zijn uitstekende reputatie aan jarenlange ervaring en betrouwbare service.

Alle medewerkers van het bedrijf hebben zelf in het buitenland gewerkt, gewoond of gestudeerd, en kunnen daardoor uit eigen ervaring adviseren. Bij elkaar zorgt dit voor een professionele en kwalitatief hoogstaande dienstverlening. Het enthousiasme en de betrokkenheid van alle medewerkers van Travel Active stellen het bedrijf nog steeds in staat zijn eigen grenzen te verleggen. Het bedrijf streeft continu naar flexibiliteit en vernieuwing van zijn programma's. Vanzelfsprekend staan de wensen van iedere deelnemer daarbij voorop.

Meer informatie: www.travelactive.nl.





Travel Active