Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CHRIS ISAAK NAAR PODIUM HARDENBERG

Hardenberg-, Chris Isaak, Stockton, Californië, 26 juni 1956. Wereldbekend Amerikaans zanger, muzikant en songwriter. Chris Isaak, dat is melancholie, maar ook mysterie en een soort onderhuidse dreiging. Zijn muziek kun je omschrijven als een mengeling van country, blues, rock and roll, pop en surfrock maar zeker als: rockabilly. Isaak was ook te zien in films als 'Married To The Mob', 'The Silence of the Lambs', 'Twin Peaks - Fire Walk With Me' en 'Little Buddha' en in Amerikaanse tv-series als 'Twin Peaks' en 'Friends'. Zijn fans zijn echte muziekliefhebbers want je vindt ze ook in kringen rond Robbie Williams, Van Morrison, Elvis Costello, (Carlos) Santana en Coldplay, Leuk gezelschap.

In 1985 debuteerde Isaak met de longplayer 'Silvertone', een plaat die eigenlijk niets deed, totdat het nummer 'Gone Ridin' door Lynch werd gebruikt in zijn cultfilm 'Blue Velvet'. Vanaf dat moment scoorde Chris Isaak wat ook bij in Nederland resulteerde in latere hits als 'Blue Hotel' en 'Wicked Game'. Van de laatstgenoemde single deed vooral de videoclip veel stof opwaaien. In die clip speelt topmodel Helena Christensen - Isaak's vriendin - topless op een strand.

En het is deze Chris Isaak die met z'n bekende Roy Orbisonachtige stem op dinsdag 10 april in de grote zaal van Podium Hardenberg staat. En hij neemt ze allemaal mee; hits als 'Blue Hotel' (1987) en 'Wicked Game'. Hij richtte in 1981 de band Silvertone op en dat is nog steeds z'n begeleidingsband. Silvertone bestaat uit Rowland Salley op bas, James Calvin Wilsey op gitaar en Kenney Dale Johnson op drums.

Voor dit unieke concert zijn slechts een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Omdat er slechts twee concerten in Nederland zijn, en wel in Paradiso en Podium Hardenberg, wordt er een stormloop uit het land verwacht . Bestel je kaarten dus tijdig! Alle actuele informatie lees je op www.poppodium.nl.

Dinsdag 10 april 2007
Zaal open 19.30
Aanvang 20.30
Prijs: ¤ 42,50 (excl. res. kosten)
vvk Ticketservice start op Zat 24 Feb, om 10.00 uur

Einde Persbericht