Gemeente Weert

20 maart 2007

Ringbaan afgesloten

AANLEG ROTONDE EN GROOT ONDERHOUD RINGBAAN-WEST

Aan het aanpassen en vernieuwen van de openbare ruimte van het bedrijventerrein Kanaalzone I wordt hard gewerkt. Dit maakt deel uit van de revitalisering van dit bedrijventerrein. Een belangrijk onderdeel hiervan vormt de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg tussen Ringbaan-West en Straevenweg. Op de plaats waar deze ontsluitingsweg aansluit op de Ringbaan-West, wordt een rotonde aangelegd. Hiervoor is het nodig de Ringbaan-West tien weken af te sluiten voor autoverkeer.

Direct na Pasen, op 10 april, wordt met de aanlegwerkzaamheden van deze rotonde gestart. Het werk zal, naar verwachting, maximaal 10 weken in beslag nemen. In combinatie met de aanleg van de rotonde wordt grootschalig onderhoud aan het afgesloten deel van de Ringbaan-West uitgevoerd. Door het gecombineerd uitvoeren van onderhoud en de aanleg van de rotonde wordt de verkeershinder zoveel mogelijk beperkt.

Omleiding verkeer
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt de Ringbaan-West tussen kruispunt Kazernelaan en rotonde Suffolkweg - Ringbaan-West voor alle verkeer, met uitzondering van bouwverkeer, afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid vanaf de rotonde Suffolkweg - Ringbaan-West over de Suffolkweg richting sluis 16 en via de Kazernelaan richting kruispunt Ringbaan-West en visa versa.

Fietsverkeer
Voordat men begint aan de aanleg van de rotonde wordt eerst de nieuwe ontsluitingsweg met vrijliggend fietspad vanaf de Ringbaan-West naar de Straevenweg aangelegd. De belangrijke fietsroute tussen Weert-Noord en Weert-West/Centrum blijft daardoor tijdens de aanleg van de rotonde gehandhaafd en wordt over het nieuwe fietspad langs de ontsluitingsweg richting Straevenweg geleid.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2007.068 FS


---- --