Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CONCERTGEBOUW AMSTERDAM:

Musici uit alle windstreken in decor van Mirjam Grote Gansey

Amsterdam, 2 april 2007. - Het derde en laatste programma in de succesvolle vocale concertserie 'Spotlights' heet 'Circles'. In een door Mirjam Grote Gansey ontworpen decor treffen zes solisten uit Korea/Spanje, Roemenië, Hongarije, Rusland en Nederland elkaar in verschillende combinaties. Ze brengen ieder een of meerdere componisten uit hun land van herkomst mee. Het kleurrijke klankresultaat wordt symbolisch gevisualiseerd in twee 'wereldbollen' van Mirjam Grote Gansey.

De Koreaanse, in Spanje woonachtige sopraanYoung-Hee Kim,de Nederlandse violist Joan Berkhemer, de Roemeense celliste Nadia David, de Hongaarse fluitiste Gabi Pivon en de Russische hoboist Alexei Ogrintchouk treden op in Circles - zij worden begeleid door de initiatiefneemster van de Spotlights-serie Reinild Mees ( piano).

Reinild Mees: " Het mooie van muziekmaken is dat je met mensen uit allerlei culturen kunt gaan zitten en musiceren - grenzen vallen weg. Dat proberen we te laten horen en zien met Circles."

Het thema 'Circles' wordt zowel inhoudelijk als visueel uitgebeeld. Het programma wordt geopend met de compositie 'Círculo' van Joaquín Turína, daarna volgen werken van Isang Yun, Dmitri Sjostakowitsj, Alphons Diepenbrock, György Kurtág, Béla Bartók, Georges Enescu, Joaquín Rodrigo en Manuel de Falla.

Het programma Circles maakt deel uit van de 'SPOTLIGHTS' serie van Stichting Het 20ste-eeuwse Lied. Eerder in het seizoen waren in deze serie programma's te zien rond resp.Heinrich Heine (met de bariton Olaf Bär) en de "unforgettable songs van Leonard Bernstein", met o.a. Tania Kross en Claron McFadden. www.20ste-eeuwselied.nl.

Voor het seizoen 2007/2008 zijn er Spotlights concerten in voorbereiding rond de componisten Edward Elgar, Karol Szymanowski en Alma Mahler.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Voor meer inlichtingen aan redacties: Reinild Mees, Stichting Het 20ste-eeuwse Lied, tel. 020-6756040, email: 20ste-eeuwselied @zonnet.nl Beeldmateriaal in hoge resolutie verkrijgbaar, copyrigthvrij met naamsvermelding fotograaf: Mariano Herrera

SPOTLIGHTS: CIRCLES

Dinsdag 10 april 2007 20.15 uur DILIGENTIA Den Haag

Woensdag 11 april 2007 20.15 uur MUSIS SACRUM Arnhem

Zaterdag 14 april 2007 20.15 uur CONCERTGEBOUW Amsterdam

Maandag 16 april 2007 20.15 uur ROSA SPIER HUIS Laren (N.H.)

Dorien Letschert

pr-, marketing- en communicatieadviezen voor kunst en cultuur

Minervaplein 39

1077 TM Amsterdam

Tel. 020-6700488

Fax. 020-4711675

Gsm. 06-53584778

d.letschert@planet.nl