Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Parkeerterrein grote voertuigen officieel open

BARENDRECHT (dinsdag 3 april 2007) ­ Wethouder Simon Zuurbier (Verkeer en Vervoer) opent op dinsdag 10 april rond 16.00 uur het parkeerterrein voor grote voertuigen. Het parkeerterrein ligt paral- lel aan de 1e Barendrechtseweg en is sinds juli 2006 in gebruik. Het terrein is aangelegd als gevolg van de invoering van een parkeersysteem voor grote voertuigen. Grote voertuigen mogen in Barend- recht tussen 18.00 en 8.00 uur en op zaterdag en zondag de hele dag uitsluitend parkeren op speciaal daarvoor aanwezen plaatsen. Dit zijn parkeerplaatsen op het afgesloten parkeerterrein en speciaal aangewezen parkeerplaatsen langs de openbare weg op enkele bedrijventerreinen. Voor al deze par- keerplaatsen is een parkeervergunning verplicht. Vergunningen kunnen via PCH Parkeerservices aangevraagd worden. Dit particuliere bedrijf regelt voor de gemeente onder andere de vergunning- uitgifte.

Om de aanhoudende overlast van geparkeerde vrachtwagens in de gemeente Barendrecht tegen te gaan, heeft de gemeente Barendrecht in 2006 een parkeersysteem voor grote voertuigen ingevoerd. Dit systeem geldt voor vrachtwagens en bussen alsmede voor voertuigen langer dan 6 meter en/of hoger dan 2,4 meter. De afgelopen jaren hebben brancheorganisaties, de Vereniging voor Barendrechtse Ondernemers (VBO), politie en andere belanghebbenden samengewerkt aan de ontwikkeling hiervan. Vanaf april wordt door de politie en een particulier bedrijf (PCH Parkeerservices) actief gehandhaafd op overtreding van de regels.

Regel nu een vergunning!
Er zijn nog parkeervergunningen beschikbaar. Een aanvraagformulier voor een parkeervergunning kan aan- gevraagd worden bij PCH Parkeerservices. Dit kan via telefoonnummer (0186) 612 213 of via de website www.pch-parkeerservices.nl. De parkeervergunning is of geldig voor het parkeerterrein of voor het parkeren langs de openbare weg, maar niet voor beide. Een vergunning kost tussen de 425,- en 850,- per jaar. Dit is onder andere afhankelijk van het soort voertuig en of de vergunning geldt voor het afgesloten parkeerter- rein of voor een aangewezen plek op een bedrijventerrein.

Noot voor de pers,