Gemeente Lansingerland


SPiL Berkel en Rodenrijs 10 en 11 april dicht

Verbouwing gemeentelijke servicepunten geeft meer service en comfort

In Lansingerland bevinden zich drie gemeentelijke servicepunten (de SPiL-locaties). Deze servicepunten zijn het loket van de gemeente. U kunt er terecht voor bijvoorbeeld een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. De servicepunten zijn gevestigd in de oude gemeentehuizen van de Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs. Het servicepunt in Berkel en Rodenrijs is het grootste servicepunt en heeft de ruimste openingstijden. U kunt er ook voor iets meer gemeentelijke diensten terecht dan bij de servicepunten van Bergschenhoek en Bleiswijk. Een overzicht van de diensten die worden aangeboden vindt u in de Wegwijzer van dit Gemeentenieuws. Ook ziet u daar de openingstijden staan.

Informatiecentrum

In het servicepunt in Berkel en Rodenrijs is in de vroegere raadzaal het gemeentelijk informatiecentrum ondergebracht. Hier vindt u informatie over nieuwbouwprojecten, bedrijventerreinen, ontwikkelingen van het wegennet en nog veel meer.

Ruime opzet en efficiëntere inrichting

Het servicepunt in het gemeentelijk kantoor in Berkel en Rodenrijs voldoet niet aan de huidige eisen. Het wordt in april verbouwd. Het aantal balies gaat van drie naar vijf. Bezoekers en medewerkers kunnen voortaan zitten aan de balie. Het aantal wachtplaatsen wordt uitgebreid. Ook komt er meer ruimte voor informatiematerialen. Het informatiecentrum wordt ingericht en aangepast aan de nieuwe huisstijl. In de hal worden verschillende spreekhoeken gemaakt. Alle ingrepen samen maken dat u uw zaken met de gemeente prettiger en efficiënter kunt afhandelen.

SPiL impressie.jpg

Een impressie van het servicepunt in Berkel en Rodenrijs, na de verbouwing

De kosten zijn beperkt

Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht voor de bouw van een nieuw kantoor waar alle medewerkers van de gemeente in kunnen worden ondergebracht. De kans bestaat hierdoor dat het servicepunt slechts 2 tot 3 jaar wordt gebruikt. Daarom is er bij de herinrichting van de hal goed gelet op het budget. Veel meubels komen uit de standaard collectie van voordelige woonwarenhuizen. Niet geschikt voor langdurig intensief gebruik, maar uitstekend voor een kortere periode. Duurzame meubels, die worden aangeschaft, kunnen ook in het nieuwe stadskantoor worden gebruikt.

De servicepunten in Bleiswijk en Bergschenhoek worden ook verbeterd. Deze zijn echter veel kleiner waardoor de verbouwing minder omvangrijk is.

Overlast voor bezoeker zoveel mogelijk beperkt

De verbouwing van het servicepunt in Berkel en Rodenrijs begint op vrijdag 6 april a.s. In verband met Goede Vrijdag zijn dan alle gemeentelijke diensten gesloten. De verbouwing start met de inrichting van de publieksbalies. Deze zijn daarom op dinsdag 10 en woensdag 11 april gesloten. Op donderdag 12 april zijn de balies in het servicepunt in Berkel en Rodenrijs weer open. De verbouwing en inrichting gaan daarna verder in andere delen van de hal. Dit duurt tot vrijdag 20 april a.s.

De servicepunten in Bergschenhoek en Bleiswijk zijn op 10 en 11 april gewoon geopend; dinsdag van 9.00 12.00 uur en woensdag van 13.00 16.00 uur. U kunt daar uw gemeentelijke zaken afhandelen.