Gemeente 's-Hertogenbosch

04-04-2007
Nieuwbouw stuw Binnenhaven
Op dinsdag 10 april a.s. start de gemeente 's-Hertogenbosch, in samenwerking met het Waterschap Aa en Maas, met het bouwen van een nieuwe stuw in de Binnenhaven. Het waterschap is verantwoordelijk voor de waterkwaliteit en waterkwantiteit van de Binnendieze.

De oude historische stuw bij de Korenbrugstraat blijft behouden, maar verliest zijn waterregulerende functie. De oude stuw wordt "vervangen" door een zogeheten klepstuw, waardoor het waterschap gecontroleerd en gedoseerd water uit de Singelgracht kan doorvoeren in de Binnendieze. Deze klepstuw kan op afstand worden bediend en zorgt voor een betere doorstroming en verversing van het water van de Binnendieze. Dit zorgt voor een verbetering van de waterkwaliteit. Met de huidige schotbalkenstuw is dit niet goed mogelijk, bovendien ondervinden de rondvaartboten overlast van de stroming die de huidige stuw veroorzaakt tijdens het doorstromen. Met de nieuwe klepstuw kan het waterschap het peilbeheer beter uitvoeren en de waterkwaliteit beter bewaken en verbeteren.
Voor nadere informatie over de uitvoering kunt u contact opnemen met de opzichter C. Duijx van het Ingenieursbureau, tel. 06-53235194.