Gemeente Sneek


'An Inconvenient Truth' van Al Gore in Sneek
De gemeente Sneek vertoont op 10 en 12 april de film 'An Inconvenient Truth' voor 2e- en 3e-jaars leerlingen van het voortgezet onderwijs. De gemeente wil hiermee de klimaatproblemen meer onder aandacht brengen. In totaal zijn er ongeveer 500 leerlingen aangemeld die de film de komende week op uitnodiging van de gemeente Sneek in CineSneek gaan bekijken.

Berichtgeving over klimaatverandering is aan de orde van de dag en in het onlangs verschenen vierde rapport van het International Panel on Climate Change (IPCC) - waaraan circa 1.000 wetenschappers aan hebben bijgedragen - wordt gesteld dat menselijke invloed op de klimaatverandering hoogst waarschijnlijk is.

Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat bewustwording over het klimaatvraagstuk breed onder de aandacht wordt gebracht in Sneek en wil hieraan een bijdrage leveren door het vertonen van de film van Al Gore - de voormalig vice-president van de verenigde staten van Amerika. Deze docu-film laat op inzichtelijke wijze zien wat de gevolgen van de klimaatveranderingen zijn. Vertoning van de film past in de uitvoering van het gemeentelijk Duurzaamheidsprogramma. Op de avond van 12 april wordt de film vertoond voor genodigden, waaronder raads- en commissieleden, leerkrachten van het basisonderwijs, en 'groene' organisaties.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 5-4-2007