TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 06-04-2007

Televisie
OPGELICHT?!
Uitzending dinsdag 10 april
Nederland 1 - 21.05 uur

EUROPARLEMENTARIER OF OPLICHTER?

Dinsdag 10 april in OPGELICHT?! het opmerkelijke verhaal van een Irakees- Nederlandse vrouw. Zij zegt in het Europees Parlement te zitten, verder werkt ze als kinderarts. Maar ze komt vooral op voor haar Irakese broeders en zusters. Als Irak- deskundige treedt zij op in verschillende tv-programma's waar zij in discussie gaat met prominente politici. Achter deze faÁade blijkt echter een duister persoon te zitten. OPGELICHT?! duikt in het dossier van de Irakese en ontdekt een waslijst aan gedupeerden. Met smoezen over ontvoerde familieleden weet zij veel geld af te troggelen van haar landgenoten. Maar ook Nederlandse politici worden door de Europarlementariër gevraagd haar geld te lenen. In OPGELICHT?! de schrijnende verhalen van de gedupeerden en een verrassende ontknoping.

OP VAKANTIE, POST WEG!
Het zal je maar gebeuren: terwijl je in het buitenland van je vakantie geniet, weet een oplichter via een slimme truc je post door te zenden naar een ander adres. Bij thuiskomst blijken je credit cards en persoonlijke gegevens nu in handen van onbekenden, met alle gevolgen van dien. OPGELICHT?! laat zien hoe eenvoudig de truc werkt en confronteert TNT met het lek in hun beveiliging.

DUUR RONDJE
Veel mensen zijn van nature goedgelovig. Als de ober op het terras vraagt om je betaalkaart geef je hem snel mee. OPGELICHT?! laat met verborgen camera zien hoe makkelijk mensen zich in de luren laten leggen. Een bezoek op het terras eindigt zo in een geplunderde bankrekening.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg