Uitreiking eerste luisterboek het achterhuis aan Carice van Houten


UTRECHT, 20070330 -- Uitgeverij De Kunst en Hermans Instore Marketing nodigen u uit voor de officiële overhandiging van het eerste exemplaar van het luisterboek van Anne Franks Het Achterhuis. De uitreiking vind op dinsdag 10 april 2007 plaats om 11.00 uur in de 6e Montessorischool Anne Frank te Amsterdam.

Directeur Bas Moll zal het eerste exemplaar uitreiken aan Gouden Kalfwinnares Carice van Houten, die het luisterboek heeft ingesproken. Voorafgaand aan de uitreiking zal een fragment te beluisteren zijn. Na afloop is er de mogelijkheid om Carice van Houten te interviewen over haar ervaringen tijdens het inspreken.

Het Achterhuis is Carice van Houtens eerste non-fictie luisterboek. Ze vond het `erg aangrijpend' om het boek in de studio voor te lezen, vertelde ze, en was aangeslagen na het omslaan van de laatste pagina. Toch was ze erg blij dat ze juist met dit boek debuteerde als verteller en vond het voorlezen een 'bijzondere ervaring.'

Dit jaar bestaat Het Achterhuis 60 jaar. Het boek is inmiddels in meer dan dertig landen verschenen en er zijn meer dan 60 miljoen exemplaren van verkocht. Het luisterboek wordt uitgebracht door De Kunst en verschijnt op 12 april.

De 6e Montessorischool is opgericht in 1934. Na de oorlog kreeg de school haar huidige naam, omdat Anne Frank een van de leerlingen was.

Als u bij de uitreiking aanwezig wilt zijn, kunt u contact opnemen met Marcel van Driel op marcel@storyville.nl of 06- 421 30 278. Graag aanmelden voor 4 april.





Storyville Public Relations