Gemeente Hilversum

Inspraak over herziene Welstandsnota

3 april 2007
De gemeentelijke Welstandsnota is herzien. Bouwplannen zullen in de toekomst getoetst worden aan de criteria die voor de desbetreffende wijk in de Welstandsnota zijn opgenomen. Het doel van de nota is gemeentelijk welstandsbeleid inzichtelijk en objectief bespreekbaar te maken. De gemeente vindt het mooi houden van haar buurten en wijken een gemeenschappelijk belang van gemeente en bewoners. Daarom hoort zij graag de mening van die bewoners over de opgestelde welstandscriteria voor hun buurt of wijk. Zij zijn uitgenodigd voor een inspraak- en informatiebijeenkomst, die op dinsdagavond 10 april van 20.00 tot circa 21.30 uur wordt gehouden in de Burgerzaal van het raadhuis.

In juni 2004 heeft de gemeenteraad de Welstandsnota 2004 vastgesteld. Bij die gelegenheid werd al aangegeven dat de nota een vervolg zou krijgen, omdat een aantal gebieden in de eerste nota slechts een beknopte beschrijving kreeg. Van deze gebieden is nu een uitgebreide beschrijving opgenomen:


* Hilversumse Meent inclusief Hilversumse Meent Centrale Deel;
* Kerkelanden inclusief Centrum Gebied Kerkelanden;
* Vreelandseweg;

* Van Riebeeck inclusief Alexanderpark;

* Bonairelaan;

* Park Diependaal inclusief Eikbosserweg / Eikenlaan;
* Arenapark inclusief Soestdijkerstraatweg;
* Buitengebied;

* Bedrijventerrein Mussenstraat en PTI (Philipsterrein bij Anthony Fokkerweg).

Verder is de nieuwe nota op technisch en redactioneel gebied aangepast aan de praktijkervaringen van de Commissie voor Welstand en Monumenten.

Het voorontwerp van de herziene Welstandsnota plus de bijbehorende stukken liggen ter visie bij de balie van Publiekszaken, Melkpad 26; van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot en met 19.30 uur. De herziene nota is ook te zien op deze website (klik op de link aan de rechterkant van dit scherm). Tot en met 27 april kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over de nota naar voren brengen. Die kunt u sturen aan Burgemeester en wethouders van Hilversum, Post bus 9900, 1201 GM Hilversum. Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze of voor meer informatie kunt u terecht bij de heer P.H. Meijer; tel: 629 24 02. Tegen betaling van leges kunt u een afschrift krijgen van de ter inzage gelegde stukken.