Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Wapens aangetroffen tijdens controle

Apeldoorn, 10-04-2007 o De politie heeft in de nacht van 7 op 8 april omstreeks 1.15 uur twee mannen aangehouden op de Hulkestein in Apeldoorn, één voor het rijden onder invloed en één voor verboden wapenbezit.

De politie hield naar aanleiding van een melding van een verdacht voertuig op de Hulkestein in Apeldoorn een auto met daarin twee mannen aan. De chauffeur, een 18-jarige jongen uit Apeldoorn die slechts enkele dagen in het bezit van een rijbewijs was, bleek onder invloed van alcohol en drugs.

Bij doorzoeking van het voertuig vonden de agenten een nepwapen welke echter geschikt was als dreigingmiddel en een groot mes. De eigenaar van de auto, een 24-jarige man uit Apeldoorn, en de 18-jarige werden hierop aangehouden. Op het bureau ontdekte de politie nog twee vuurwapens in de auto.

Uit de ademanalyse bleek de 18-jarige een alcoholpromillage van 0,35. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd. Tegen de 24-jarige man uit Apeldoorn is op grond van de Wet Wapens en Munitie proces-verbaal opgemaakt.