PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

Schiedam, 10 april 2007.

RT Company verkoopt Virtual Industries Online

RT Company NV maakt bekend dat zij een overeenkomst tot verkoop heeft gesloten voor het door RT Company NV gehouden 17,5% belang in Virtual Industries Online Marketing Solutions BV (VIOMS), met PrinsZegers.Com BV. Met de verkoop realiseert RT Company NV een boekwinst in 2007 van totaal EURO 437.500,-. Tussen partijen is overeengekomen dat PrinsZegers.Com de volledige koopsom in contanten moet hebben voldaan op uiterlijk 31 maart 2010. Indien PrinsZegers.com voor 31 juni 2008 de gehele koopsom heeft voldaan, dan krijgt PrinsZegers.Com een discount op de koopsom van euro 250.000, welke discount in mindering op de boekwinst wordt gebracht.
Tot op het moment dat de volledige koopsom zal zijn voldaan houdt RT Company NV een notarieel pandrecht op 17.5% van de aandelen in het geplaatste kapitaal van VIOMS. Het stemrecht op de verpande aandelen berust bij PrinsZegers.Com.

VIOMS is een multimedia ICT bedrijf dat is gespecialiseerd in dialogue marketing. De verkoop van het belang is in lijn met het eerder gepubliceerde beleidsvoornemen om participaties die niet langer kunnen worden gerekend tot de kernactiviteiten na de overname van Vivenda BV te verkopen. Tot VIOMS behoren onder meer Tripolis, Veritate en Mailmedia.

Afronding overname Vivenda in eerste helft 2007

In eerdere berichtgeving is aangegeven dat de verwachting was dat de overname eind eerste kwartaal 2007 zou zijn afgerond. Thans verwacht het bestuur van RT Company NV dat de overname van Vivenda BV in het eerste halfjaar van 2007 zal worden afgerond, na goedkeuring van het uit te brengen prospectus.
Na afronding van de overname van Vivenda BV zal de naam van RT Company worden gewijzigd in Vivenda Media Groep NV.

Vivenda Media Groep NV zal zich richten op het versterken van de bestaande activiteit Uitgeven en Software en het uitbreiden van de portfolio van media en ICT-diensten, waarbij initieel gekeken zal worden naar de onroerendgoedsector. Andere markten worden op dit moment niet uitgesloten.

Einde persbericht