PRESS RELEASE



Time :
15:37:25

Date :
10 April 2007

Sender Name:
Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten

Tijdelijke onbeschikbaarheid op de Belgische markt van het geneesmiddel LEVOPHED (noradrenaline, norepinefrine, levarterenol)
-Hospira - inspuitbare oplossing 2 mg/ml in ampullen van 4 ml

Tijdelijke onbeschikbaarheid op de Belgische markt van het geneesmiddel LEVOPHED (noradrenaline, norepinefrine, levarterenol) - Hospira - inspuitbare oplossing 2 mg/ml in ampullen van 4 ml. - 10.04.2007

Volgend op een aantal publicaties in de pers wenst het FAGG de volgende informatie over te maken.
In tegenstelling tot wat vermeld staat in de pers, gaat het om een geneesmiddel met als werkzame stof noradrenaline en niet om een geneesmiddel met als werkzame stof adrenaline.
De beschikbaarheid van het geneesmiddel met noradrenaline is nooit een probleem geweest. Wij verwijzen hiervoor naar het bericht op onze website (www.fagg.be) dd. 28.11.2006 met dezelfde titel en de genomen maatregelen.

LEVOPHED heeft een vergunning voor het op de markt brengen in België.

Gezien de tijdelijke onbeschikbaarheid kregen de officina-apothekers, uitzonderlijk en tijdelijk, de mogelijkheid om ampullen met noradrenaline uit het buitenland te importeren tot de geregistreerde ampullen in België opnieuw op de markt worden gebracht. Deze maatregelen zijn tot op heden niet opgeheven. Een niet-limitatieve lijst van specialiteiten op basis van noradrenaline beschikbaar in het buitenland met de coördinaten van de groothandelaar-verdelers is terug te vinden op de website.

Meer info:
Ann Eeckhout
E-mail: ann.eeckhout@fagg.be
GSM-nummer: +32 495 23 71 69