Bericht uit het college van b en w Utrecht d.d. 10-04-'07

Gemeente Utrecht


3.Woningen en een supermarkt in Oog in Al op locatie Wim Sonneveldschool

De gemeente gaat een supermarkt en woningen bouwen op de locatie waar nu nog de Wim Sonneveldschool in Oog in Al gevestigd is. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarvoor de definitieve randvoorwaarden voor herontwikkeling vastgesteld. De school komt medio 2008 vrij. In november 2006 is er een informatieavond voor de buurt georganiseerd om de plannen toe te lichten. Daarna hadden omwonenden en andere belanghebbenden de mogelijkheid om te reageren. De meeste opmerkingen gingen over het geplande aanvoerpunt van de supermarkt naast het gezondheidscentrum; de toename van het verkeer en milieuoverlast door de aanleg van een parkeergarage. Tot slot zou een appartementencomplex afbreuk doen aan het tuinstadkarakter van Oog in Al. De meningen waren verdeeld over de wenselijkheid en omvang van de supermarkt. De reacties uit de buurt hebben geleid tot diverse wijzigingen in de Nota van uitgangspunten.

Zo is de manier van laden en lossen aangepast en wordt op straat geregeld in plaats van inpandig. Er worden allemaal eengezinswoningen gerealiseerd in plaats van de keuze over te laten aan de ontwikkelaar. En tot slot worden de randvoorwaarden voor de parkeergarage aangescherpt.

De grondexploitatie dient nog te worden vastgesteld door de gemeenteraad. Deze is onlosmakelijk verbonden met de Nota van uitgangspunten. Daarom is er tijdens de behandeling van de grondexploitatie in de raadscommissie voor Stedelijke Ontwikkeling ook gelegenheid voor belanghebbenden om in te spreken.

Meer informatie: Erlijn Mulder, 030- 286 1148