Gemeente Hilversum

Focus op Multi-media, Zorg en Toerisme

10 april 2007
Het college van burgemeester en wethouders kiest in 'Kennisstad Hilversum, Economische Visie 2007-2020' voor het versterken van de economische ontwikkeling door te focussen op drie speerpuntsectoren: Multimedia, Zorg en Toerisme. Sleutelwoorden zijn: innovatie, kennisuitwisseling, (regionale) samenwerking en schone werkgelegenheid. De gemaakte keuzes sluiten goed aan bij de arbeidsmarkt en de economische structuur van de stad.

Actieve samenwerking met strategische partners binnen de drie speersectoren versterkt de kennisuitwisseling en innovatie. Op lokaal niveau gaat het om de branche/ netwerkorganisaties iMMovator, SSIG en Hilversum Goed Bekeken. Op regionaal niveau wordt geïnvesteerd in de oprichting en voortzetting van expertisecentra als innovatie-aanjagers.

Kennisstad Hilversum geeft het kader aan waarbinnen economische deelprogramma's verder worden uitgewerkt en waaraan toekomstig beleid wordt getoetst. Concrete uitvoeringscenario's op de verschillende terreinen worden vanaf nu vorm gegeven en zullen dit najaar het licht zien. Ook hierbij zal nauw worden samengewerkt met het bedrijfsleven, de gemeenten in Gooi en Vechtstreek en waar mogelijk met de provincie Noord-Holland. Hilversum is er trots op daarin een prominente, substantiële en vooral constructieve bijdrage te kunnen leveren.