Haagse Hogeschool


De Haagse Hogeschool start nieuwe post-hbo-opleiding Business Software Consultancy

Op 11 april begint op De Haagse Hogeschool de post-hbo-opleiding Business Software Consultancy. âEen unieke opleiding, opgezet in samenwerking met het bedrijfsleven, voor professionals die ondernemingen adviseren over informatiseringsvraagstukkenâ aldus Toon Lepoutre, directeur/eigenaar van ICT-onderneming ComputerPlan uit Delft.

Door de samenwerking met het bedrijfsleven speelt de opleiding in op de veranderende vraag van het werkveld. Het programma is zo opgebouwd dat deelnemers kennis en vaardigheden opdoen die zij direct in de praktijk kunnen toepassen.

Veranderend werkveld

Robert Browne, CEO van Cane uit Rijswijk: âSteeds vaker is het topmanagement van ondernemingen nauw betrokken bij of zelfs leidend in het keuzeproces en de besluitvorming van ICT-oplossingen. Voor de consultant betekent dit dat ICT niet langer uitsluitend functioneel maar vooral strategisch wordt ingezetâ. Uit recent onderzoek blijkt dat dit vraagt om gediplomeerde hoogopgeleide Business Software Consultants die de business en problemen van een klant begrijpen, concrete oplossingen aandragen en implementeren ter verbetering van de concurrentiepositie van een bedrijf.

De opleiding

De opleiding heeft een duur van 16 maanden in deeltijd. Het cursorisch deel bestaat uit 4 clusters. Uniek aan het programma is dat de studiebelasting in de veelal drukke maanden van het vierde en eerste kwartaal minder is dan in de overige maanden. Aansluitend wordt gedurende 16 weken een bedrijfsproject uitgevoerd. De post-hbo-opleiding Business Software Consultancy is toegankelijk voor iedereen met een afgeronde hbo-opleiding of hbo werk- en denkniveau en kennis van SQL statements en administratieve werkprocessen. Een intake in de vorm van een assessment is onderdeel van de toelatingsprocedure die na de inschrijving zal plaatsvinden. Tijdens dit gesprek zal de startkwalificatie worden getoetst. Voor de ervaren deelnemers met minimaal 4 jaar gerichte werkervaring bestaat de mogelijkheid een verkort programma (7 maanden) te doorlopen bestaande uit 2 clusters contactonderwijs + het bedrijfsproject.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marlene Admiraal van de Academie voor Masters & Professional Courses van De Haagse Hogeschool, tel.: 070-4458919 of e-mail: L.G.Admiraal@hhs.nl

De Haagse Hogeschool is een kennisinstelling voor kwalitatief hoogwaardig en innovatief hoger onderwijs, met als belangrijkste taak het opleiden van gekwalificeerde en onafhankelijke professionals; denkende doeners. Hoe? Door haar studenten uit te dagen, te prikkelen, nieuwsgierig te maken en aan het denken te zetten. www.dehaagsehogeschool.nl