Gemeente Bolsward


woensdag 21 maart 2007

Julianapark Bolsward groener na boomfeestdag

Woensdag 11 april a.s. organiseren het Steunpunt NME It Trijeblêd en de gemeente Bolsward voor de zevende maal een boomfeestdag. Maar liefst 136 kinderen van de lokale basisscholen gaan zich dan in het zweet werken om in het Bolswarder Julianapark 11 bomen en heel veel struiken te planten.

Het was de bedoeling de bomen en struiken op de nationale boomfeestdag, 21 maart te planten, maar omdat het Julianapark nog veel te nat is, viert Bolsward de boomfeestdag op 11 april.

Voor het planten van de bomen zal de burgemeester de kinderen welkom heten en met de kinderen hijst zij de vlag. Na het hijsen van de vlag gaan de kinderen aan de slag. De kinderen dragen op deze manier hun steentje bij aan de grote renovatie van het Julianapark, waar Bolsward momenteel aan werkt. Omdat wij in het Julianapark niet vaak zoveel bomen en struiken aanplanten, stoppen de kinderen ook tekeningen en teksten in de grond. Op de tekening of in de teksten geven de kinderen aan wat zij de natuur toewensen.

Na het harde werken staat er voor de kinderen drinken en een versnapering klaar. De afsluiting vindt op school plaats waar de leerlingen een certificaat en een kleine attentie krijgen uitgereikt.

Het boomfeest duurt van 9:30 uur tot ongeveer 11:00 uur.