Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Vrouwen zijn de toekomst van de journalistiek!'

Vrouw & Media viert 25-jarig bestaan met vrouwen EN mannen

Hoofdredacteuren en freelancers, radiojournalisten en schrijvende pers, tv-mensen en mediabazen, ze komen allemaal het 25-jarig bestaan vieren van Stichting Vrouw & Media. De gastenlijst voor het Vrouw & Media Jubileumfeest op 11 april staat vanaf vandaag online: http://www.vrouw-en-media.nl/jubileum-gastenlijst.html

Stichting Vrouw & Media bestaat 25 jaar. Al een kwart eeuw komen we met succes op voor de positie van vrouwen in de journalistiek. Een periode waarin we steeds meer vrouwen zagen opstomen naar de hoogste gelederen van de media. We hebben dus heel wat te vieren, en dat gaan we doen met een feestelijke jubileumavond op woensdag 11 april.

Met eerst een debat: In een tijd dat de media onder vuur liggen in economische zin, de publieke opinie geen goed woord heeft voor de journalistiek en het eind van de onafhankelijke pers al diverse malen is afgekondigd, gaat Vrouw & Media op zoek naar de redding. Zijn dat de vrouwen in de journalistiek?
Een discussie onder leiding van Inge Diepman met Gerard van Westerloo, Irene Costera Meijer, Ebru Umar en Marloes de Koning.

Daarna knallen de kurken en gaan we dansen en borrelen met de leukste vrouwen én mannen uit de Nederlandse journalistiek. Vrouw & Media opent voor het eerst de deuren voor de andere sekse. We vinden we het hoog tijd dat we uit onze loopgraven kruipen en ons in gemengde gezelschappen storten. Vrouwelijke journalisten zijn dus zoals altijd welkom, maar dit keer mét een mannelijke introducé.

Tot onze grote vreugde en lichte schrik liep de inschrijving in moordtempo vol - zelfs nadat we meer ruimte kregen bij De Industrieele Groote Club. De inschrijving is dan ook vanaf dit moment gesloten.

VROUWEN ZIJN DE TOEKOMST VAN DE JOURNALISTIEK!
Vrouw & Media Jubileumfeest

Woensdag 11 april
Vanaf 19.30 tot 23.00 uur
De Industrieele Groote Club
Dam 27, Amsterdam
Zie ook: www.vrouw-en-media.nl/jubileum.html
______________________________________________


Ingezonden persbericht