Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Nummer: 032 JA
Datum: 27 maart 2007

Minister Van der Hoeven aanwezig bij afzinken tunnel Aquaduct Galamadammen

Op 11 april markeert de Provincie Fryslân een bijzondere mijlpaal in het opwaarderen van het Friese merengebied tot toeristische regio van Europees niveau. Op die dag wordt met uiterste precisie een groot tunneldeel van het toekomstige Aquaduct Galamadammen nabij Koudum (Zuid West Fryslân) op zijn plaats gevaren en afgezonken.

De Provincie Fryslân en de deelnemende partners in het Friese Merenproject zijn zeer verheugd dat de Minister van Economische Zaken, mevrouw Van der Hoeven, hierbij aanwezig zal zijn.

Wij willen u graag voor deze bijeenkomst uitnodigen. U ontvangt hiervoor binnenkort een officiële uitnodiging en programma. Reserveer 11 april 2007 van 11.00 tot 14.00 uur in uw agenda. Het precieze tijdstip waarop het tunneldeel wordt afgezonken, is niet zeker. In verband met de complexe gang van zaken houdt de aannemer een tijdstip tussen 12.00 uur en 13.00 uur aan.

In goede samenwerking met Rijk, Friese gemeenten, toeristische en recreatieve brancheorganisaties en ondernemers investeert de Provincie Fryslân tot 2013 een half miljard euro in het Friese Merenproject. Met die omvangrijke impuls voor de regionale economie wordt de basis gelegd voor vervolginvesteringen in de toeristische en recreatieve sector. Fryslân blijft zo ook in de toekomst de unieke watersport- en recreatieprovincie in het centrum van de Noord Europese regio.

---- --