Gemeente Hoorn


Schoolvoetbaltoernooi

3 april 2007 - Op 11, 12 en 13 april vindt het in samenwerking met de KNVB georganiseerde jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi plaats.

Jongens en meisjes uit groep 8 van het basisonderwijs strijden op het complex van voetbalvereniging Zwaluwen om de titel. Welke teams mogen zich dit jaar laten kronen tot beste voetballende school van Hoorn?

Woensdagmiddag 11 april starten om 13.00 uur de voorrondes van de jongens. Na de voorrondes stromen de beste teams door naar de winnaarspoule, die ook op woensdagmiddag wordt gehouden. Op donderdag 12 april starten om 16.00 uur de voorrondes van de meisjes. Ook de beste meisjesteams stromen door naar de winnaarspoule. De wedstrijden uit de winnaarspoule van de meisjes worden op vrijdagmiddag 13 april vanaf 16.00 uur gespeeld. Na deze wedstrijden volgen om 17.00 uur de finales van zowel de meisjes als de jongens.

Maar liefst 29 jongensteams en 36 meisjesteams hebben zich ingeschreven voor dit evenement. Dit is een record aantal teams. Al met al lopen er zon 600 voetballertjes rond gedurende deze 3 dagen. De teams zijn al langdurig aan het trainen, want de kinderen willen zich op dit toernooi graag in de kijker spelen. Wie weet wordt hun talent wel ontdekt en voetballen ze straks in de Kuip of de Arena.

De meisjes van de Dynamis en de jongens van de Jules Verne verdedigen dit jaar hun titel. Beide teams gingen vorig jaar met de beker aan de haal. Speciaal voor dit toernooi heeft de heer Hoogeveen van de KNVB gediplomeerde KNVB-scheidsrechters geselecteerd. Voor de winnende teams ligt een plek in de Noord-Hollandse finale in het verschiet.

Iedereen is van harte welkom op 11, 12 en 13 april op het terrein van voetbalvereniging Zwaluwen om dit spektakel bij te wonen. Wie meer wil weten, kan contact opnemen met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, telefoon (0229) 25 94 50.

Omhoog Terug Laatste wijziging van deze pagina: 3 april 2007