Technische Universiteit Delft

Symposium Wind and Buildings / Architecture and Aerodynamics / Simulation based Design
door M&C

Het centrale thema van het symposium is de wisselwerking tussen de gebouwvorm en wind. Deze wisselwerking biedt mogelijkheden op het gebied van, wind energie en natuurlijke ventilatie, en beperkingen in de vorm van windhinder. De invloed en de rol van simulaties in de ontwerpfase wordt aan de orde gesteld.

11 april 2007 - 12 april 2007 | 09:00 uur - 17:00 uur plaats: TU Delft, Faculteit Bouwkunde Zaal A

Aan dit symposium werken mee Ken Shuttleworth, oprichter Make architects voordien architect-directeur bij Foster and Partners, Andrew Allsop, hoofd wind engineering ARUP Londen en Peter Heppel, Peter Heppel Associates Parijs. Vanuit de universitaire wereld zijn er bijdragen van Prof. Jan Hensen, TU Eindhoven en Prof. Sevil Sariyildiz, TU Delft op het gebied van simulaties. De faculteiten van de TU Delft die samenwerken in het Virtuele Wind Tunnel Project, het gebruik van Computational Fluid Dynamic software, presenteren deel onderzoeken. OTB-3D GIS in de persoon van Sisi Zlatanova, CITG Prof. Leo Wagemans, L en R Wind Energie Groep, Gerard van Bussel en Huib Plomp van de onderzoeksgroep Wind en Gebouwen van de faculteit Bouwkunde. Aangevuld met presentaties van Jurg Franke, universiteit Siegen, Jeroen van Beeck, von Karmann Instituut en Bert Blocken, Technische Universiteit Eindhoven.

Vanuit de KIVI/NIRIA wind technologie groep wordt er een bijdrage geleverd door Chris Geurts / TNO. Het werkveld van de nederlandse wind consultants wordt belicht door Marcel van Uffelen, PEUTZ-Mook, Arjan Pleysier, Cauberg Huygen en Sander Mertens. DHV.

Het onderzoek maakt deel uit van het onderzoeksprogramma van Prof. Mick Eekhout, BLOBS Cladding/Structures/Wind. Dit symposium is de eerste presentatie van de onderzoeksgroep Wind en Gebouwen van de afdeling Bouwtechnologie van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft.

Het symposium is bedoeld voor de beroepspraktijk, onderzoekers en studenten van diverse faculteiten.

Voor meer in formatie kunt u terecht bij:

Mw. Jolanda Dijkshoorn
T: +31 (0)15 278 4234

Ir. Huib Plomp
T: +31 (0)15 278 8506

Programma en inschrijving:www.windandbuildings.bk.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 01 maart 2007