Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Congres 'Randstad Holland kan zoveel beter'

05-04-2007

Hoe kunnen de voordelen van de Randstad beter worden uitgebuit? Over deze vraag organiseren de ministeries van Economische Zaken, Verkeer en Waterstaat en VROM samen met Regio Randstad op woensdag 11 april 2007 in Den Haag een congres met als motto 'Randstad Holland kan zoveel beter'.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) presenteert op het congres officieel het rapport 'Territorial Review Randstad Holland'. Het ministerie van VROM is één van de opdrachtgevers voor het rapport geweest. In het rapport, dat afgelopen februari is verschenen, heeft de OESO een analyse gemaakt van de concurrentiekracht en het bestuurlijke systeem van de Randstad. Op basis van deze analyse zijn aanbevelingen geformuleerd voor de economische positionering, ruimtelijke ordening, onderwijs, onderzoek, cultuur, verkeer en vervoer en innovatie in het bedrijfsleven en bestuur. Zie publicaties.

Samenhang en specialisatie
Op het congres praten bestuurders en beleidsambtenaren, ondernemers en wetenschappers en andere betrokkenen over het rapport. Zo worden aan het eind van de ochtend een serie tafelgesprekken gehouden en in de middag een vijftal mini-congressen. VROM heeft meegewerkt aan het organiseren van het mini-congres 'Meer samenhang, meer specialisatie'. In deze bijeenkomst staat de vraag centraal hoe de onderlinge nabijheid van de stedelijke aggolomeraties beter benut kan worden. De dag wordt afgesloten met een plenarie slotbijeenkomst over het Urgentieprogramma Randstad Holland.

Zie ook


Zie het origineel


* Over het congres is meer informatie te vinden op: www.congres-randstad-holland.nl

* Dossier Randstad Holland: www.vrom.nl/randstad