Technische Universiteit Delft

Van beschimmelde malariamug tot erosie bestrijdende bacterie

Persuitnodiging

finale scholierenwedstrijd Imagine

woensdag 11 april, Ede

Volgende week woensdag, 11 april 2007, zal in congrescentrum De Reehorst in Ede de finale plaatsvinden van de jaarlijkse scholierenwedstrijd Imagine, tijdens de Werkgroependag van de Nederlandse Biotechnologische Vereniging. De volgende vier groepen middelbare scholieren zullen die dag strijden om de eerste prijs, die uitgereikt zal worden door Jan Douwe Kroeske:

§ Saskia van de Meer, Rianne Penterman, Eelkje Rijkers, Inge Schepers en Tim Verest (Strabrecht College, Geldrop): Bacteriën in de strijd tegen erosie

§ Marieke van Dijk, Nico Hulsebos, Nynke van der Meulen en Sandra Ronde (Winkler Prins College, Veendam): Ondervoeding te lijf met schimmels

§ Cecilia Brands, Tessa Eshuis, Astrid Geerlings, Tamar van Steenbergen en Dominique de Vet (Christelijk Gymnasium Utrecht): Van insectenplaag tot chitinezegen

§ Dorien van Blooijs en Elizabeth Vervoorn (Christiaan Huygens College, Eindhoven): Beschimmelde malariamuggen

De winnaar zal beloond worden met een reis naar het ontwikkelingsland waar het project daadwerkelijk uitgevoerd zal worden.

De finale vindt plaats van 13.30 uur - 15.30 uur:

13.30 - 13.55 uur: Introductie Imagine, jury en finalisten

13.55 - 14.35 uur: Promotiefilmpjes en presentaties van twee finalisten

14.35 - 14.50 uur Kenya: the story continues (update van winnend project 2005)

14.50 - 15.30 uur: Promotiefilmpjes en presentaties van twee finalisten

Na een kort juryberaad zal van 16.00 tot 16.45 uur de prijsuitreiking plaatsvinden. Voordat Jan Douwe Kroeske over zal gaan tot de bekendmaking van de winnaar, zal hij kort wat vertellen over zijn Stichting Een Wereld Idee. Ook een van de studenten die stage gelopen heeft in Mozambique op het biodieselproject, de winnaar van de eerste editie van Imagine, zal zijn Afrikaanse ervaringen met u delen. Na afloop van de prijsuitreiking is er een borrel waar wij u van harte voor willen uitnodigen.

De scholierenwedstrijd Imagine wordt georganiseerd door de aan de TU Delft gelieerde Stichting Imagine Life Sciences. Stichting Imagine Life Sciences is een algemeen nut beogende instelling die probeert scholieren, wetenschappers en kennisinstellingen bij elkaar te brengen. De Stichting organiseert daarom de jaarlijkse scholierencompetitie in Nederland en helpt mee met de uitvoering van de winnende projecten.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het bijwonen van de finale en de prijsuitreiking door een email te sturen naar l.c.stabel@tudelft.nl.

Voorafgaand aan de finale, tussen 11.00 en 13.00 uur, is er voldoende gelegenheid voor het interviewen van de finalisten. Als u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid zouden wij u willen vragen een email te sturen naar l.c.stabel@tudelft.nl, waarin u aangeeft welke scholieren u zou willen interviewen. Wij zullen u dan zsm op de hoogte stellen van het tijdstip dat wij voor u gereserveerd hebben. Tijdens de borrel kunt u natuurlijk ook van gedachten wisselen met de winnaars en overige betrokkenen.

Meer informatie

Voor een routebeschrijving naar De Reehorst, zie www.reehorst.nl.

Voor meer informatie over de scholierenwedstrijd Imagine en Stichting Imagine Life Sciences, zie http://foundation-imagine.org, of neem contact op met Lenneke Stabel: l.c.stabel@tudelft.nl / 015-2786626.