Gemeente Rotterdam

De commissie besteedt aandacht aan het plan Rotterdam Jongerenhoofdstad van Europa 2009. De Rotterdamse gemeenteraad nam eerder het initiatief om Rotterdam in 2009 uit te roepen tot Jongerenhoofdstad van Europa. Dit initiatief is opgenomen in het Coalitieakkoord.

Woensdag 11 april, 14.00 uur

Op 9 november 2006 nam de raad een motie aan waarin het college opdracht kreeg om met een plan te komen. Het plan stelt de ambities, inhoudelijke kaders, de werkwijze en organisatiestructuur en de financiële kaders vast. De commissie spreekt zich uit over het plan en over de manier waarop zij betrokken wil worden bij de voorbereiding van het Jongerenjaar.

Verder komt het onderwerp Vroegtijdig SchoolVerlaten (VSV) aan de orde. Onder VSV vallen jongeren zonder startkwalificatie die niet op school zitten en ook niet werken. Er is beleid ontwikkeld om Vroegtijdig Schoolverlaten te beperken. De uitvoering hiervan berust o.a. bij het Jongerenloket. Verder adviseert de commissie over de statuten voor de verzelfstandiging van het Openbaar Onderwijs.

Bron: Griffie, 05-04-2007