Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 5 april 2007

Restauratie Plantsoen-Noord voltooid

Woensdagmiddag 11 april 2007 om 14.30 uur plaatst wethouder Hans van Daalen (Stedelijk Beheer) samen met twee kinderen van basisschool de Tafelronde St. Joris het laatste informatiebord in het Plantsoen op de voormalige stadswal. Deze handeling staat symbool voor de oplevering van de restauratie van Plantsoen-Noord. U bent van harte uitgenodigd om dit moment bij te wonen op de parkeerplaats bij de Joodse Begraafplaats aan de Bloemendalsestraat. Voorafgaand aan de plaatsing van het bord maakt de wethouder een wandeling - met tekst en uitleg - door het gerestaureerde Plantsoen. U bent welkom om deze wandeling mee te maken.

Programma:
13.30 uur Verzamelen bij de beukengroep op het Stadhuisplein, hoofdingang stadhuis. 13.35 uur Wandeling met wethouder Hans van Daalen door het Plantsoen. Gids is Bart de Maar van de gemeente Amersfoort. 14.30 uur Aankomst bij de parkeerplaats voor de Joodse Begraafplaats aan de Bloemendalsestraat. 14.35 uur Wethouder Hans van Daalen plaatst samen met Ellemijke Donner en Jip van Leemput het laatste informatiebord in het Plantsoen. 14.45 uur Een hapje en een drankje bij het informatiebord en de gelegenheid tot het stellen van vragen aan wethouder Hans van Daalen of de projectleider de heer Jan Mook.

Plantsoen-Noord, tussen Coninckstraat en Koppelpoort is voorlopig het laatste deel van het Plantsoen op de voormalige stadswal dat is gerestaureerd in de Engelse landschapstijl van de architecten H. van Lunteren en J.D. Zocher jr. Plantsoen-West tussen Koppelpoort en stadhuis wordt voorlopig nog niet gerestaureerd. De gemeente wacht tot het nieuwe gebouw van de Rijksdienst aan het Smallepad klaar is en op de nieuwe structuurvisie voor dit gebied.

De restauratie van het Plantsoen is uitgevoerd in vijf fasen en begonnen in 2000. In het gerestaureerde Plantsoen zijn bij tien entrees informatieborden geplaatst die de wandelaar vertellen over de rijke cultuurhistorie van deze wandeling over de voormalige stadswal.

Informatie: Caroline Hillen, communicatieadviseur voor de afdeling Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB, telefoon: 469 42 69, e-mail: cpf.hillen@amersfoort.nl


---- --