Onthulling CliniClowns bus met grote clownsparade in Den Haag


06.04.2007 / 09:26 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cliniclowns nederland

Cliniclowns nederland

CliniClowns al 15 jaar op weg!

Stichting CliniClowns Nederland is al 15 jaar op weg en dat mag iedereen weten! Op 11 april wordt er om 14.00u op Het Plein in Den Haag op een ludieke manier een speciale CliniClowns bus onthuld door De heer Jan Franssen, Commissaris van de Koningin Zuid-Holland en de CliniClowns Kinderraad. Waarna een clownsparade', van ruim 75 clowns, de bus op weg helpen naar de eerste stop: het Juliana Kinderziekenhuis. Hiermee luidt CliniClowns op bijzondere wijze haar jubileumjaar in.

De heer Jan Franssen, Commissaris van de Koningin Zuid-Holland en de CliniClowns Kinderraad openen de CliniClowns jubileumbus. Vergezeld door een clownsparade, gaat de bus naar de eerste stop: Het Juliana Kinderziekenhuis. Kinderen van de O.G. Heldringschool sluiten aan en helpen de clowns letterlijk op weg. De bus rijdt vanaf 11 april door het hele land. Zo gaat hij langs de plekken waar de CliniClowns spelen, maar zullen er ook andere plaatsen aangedaan worden. Op www.al15jaaropweg.nl (vanaf 11 april actief) staan alle bushaltes vermeld, iedereen is van harte welkom!

10)Al 15 jaar lang is CliniClowns op weg om afleiding en plezier te bieden aan kinderen die beperkt zijn in hun kind-zijn door ziekte of handicap. Een mooie aanleiding om iedereen een kijkje te gunnen in de wereld van CliniClowns. CliniClowns speelt behalve wekelijks in ruim 110 ziekenhuizen ook in andere zorginstellingen zoals revalidatiecentra, instellingen voor kinderen met een verstandelijke beperking en bij kinderen thuis. Sinds mei 2005 zijn de CliniClowns ook op internet actief. Op Villa Neuzenroode.nl hebben ze contact met zieke kinderen via de webcam. Anno 2007 organiseert CliniClowns ook diverse evenementen, zoals de Theatertour, zodat zieke en gehandicapte kinderen samen met hun gezin even onbezorgd plezier kunnen hebben. Dankzij brede steun uit de samenleving hoopt CliniClowns in de toekomst meer kinderen weer gewoon even kind kunnen laten zijn.


Noot voor de redactie (