Gemeente Leeuwarden

Burgemeester Dales installeert burgerpanel dat gemeenteraad gaat beoordelen

Op woensdag 11 april om 14.00 uur installeert burgemeester Geert Dales het burgerpanel dat de komende tijd het functioneren van de gemeenteraad van Leeuwarden gaat beoordelen. De acht leden zijn geselecteerd uit bijna 100 aanmeldingen.

Acht inwoners van de gemeente Leeuwarden gaan de komende tijd hun gemeenteraad adviseren hoe zij de politieke besluitvorming aantrekkelijker en begrijpelijker kunnen maken. Het burgerpanel woont raads- en commissievergaderingen bij en leest en beoordeelt raadsstukken.

De gemeenteraad laat zich door de deze onafhankelijke burgervisitatiecommissie beoordelen op vier punten:
* De wijze van debatteren van de raad
* De wijze van presentatie van de raad
* De aantrekkelijkheid van de raadsvergadering
* De leesbaarheid van de raadsvoorstellen De commissie schrijft aan het einde van de visitatie een verslag voor de raad met bevindingen en aanbevelingen.

Onder de inwoners van Leeuwarden was grote belangstelling voor deelname aan het burgerpanel. Er hebben zich in totaal honderd kandidaten aangemeld. De selectiecommissie, die naast burgemeester Geert Dales bestond uit vicevoorzitters van de gemeenteraad Jan van Olffen en Henk Drewel en plaatsvervangend griffier Olaf van Kolck, heeft uit alle aanmelding zeven leden en een voorzitter geselecteerd.


----------

De voorzitter van de selectiecommissie, burgemeester Geert Dales, benoemt de leden van het burgerpanel op 11 april om 14.00 uur in het Stadhuis van Leeuwarden (Hofplein 38). U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Na de benoeming is er gelegenheid voor de pers om vragen te stellen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 -233 4002.