Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Gratis energieadvies aan huis in ZuiderAmstel

Gratis energieadvies aan huis in ZuiderAmstel

Stadsdeel ZuiderAmstel biedt maximaal 500 huishoudens een gratis energieadvies aan huis aan. Met zo'n advies kunnen bewoners 10 tot 15 procent op hun energierekening besparen. Advies wordt vooral gegeven over energie en (warm) waterbesparing, maar ook over gezond wonen. Stadsdeelwethouder Henk Boes (Milieu) geeft samen met een energieadviseur op woensdag 11 april a.s. het eerste energieadvies aan een bewoner in de Gaaspstraat.

Met het energieadvies aan huis krijgen bewoners voorlichting over de mogelijkheden en voordelen van energiebesparing in de woning, tijdens het huishouden of als onderdeel van de leefstijl. Ook worden zij voorgelicht over de relatie tussen energiebesparing enerzijds en kostenbesparing anderzijds.

Naast het advies krijgen de bewoners een energiebox met energiebesparende materialen cadeau (winkelwaarde EUR 65,-). In de energiebox zitten materialen waarmee de bewoners hun woning en/of hun leefstijl energiezuiniger kunnen maken zoals spaarlampen, radiatorverklikkers en een deurdranger.

Aanmelden voor gratis energieadvies
Bewoners kunnen zich aanmelden via het (gratis) nummer 0800-3238437. De eerste 500 huishoudens die zich aanmelden, komen in aanmerking voor het gratis energieadvies.