Gemeente Oisterwijk


Persbericht

Betreft: uitnodiging ouderenproof-conferentie 11 april

Datum: 5 april 2007

Conferentie
Op woensdag 11 april van 13.30 tot 16.30 uur wordt in het cultuurcentrum Tiliander aan de Spoorlaan 82c in Oisterwijk een ouderenproof-conferentie gehouden. Ouderenproof is een project dat tot doel heeft de gemeente zo geschikt mogelijk te maken voor ouderen om te leven.

Ouderenproof
Ouderenproof is gestart in 2003 met een startconferentie waaraan ruim 600 senioren uit de gemeente deelnamen. Een groot aantal vrijwilligers heeft zich sindsdien beziggehouden met het onderzoeken van de thema's wonen, welzijn en zorg, veiligheid. In januari 2005 werd een omvangrijk rapport gepresenteerd met daarin allerlei aanbevelingen. Sindsdien is er gewerkt aan het uitvoeren van deze aanbeveling. Op de conferentie wordt hiervan het resultaat gepresenteerd. De organisatie is verheugd om te mogen constateren dat het project nog steeds mag rekenen op veel belangstelling, gezien het grote aantal aanmeldingen dat is ontvangen.

Programma
Het programma start om 13.30 uur. Het eerste deel van het programma zal zich toespitsen op de verantwoording van ouderenproof sinds de oplevering van het rapport. Ook zal een aantal projecten toegelicht worden, die naar aanleiding van het rapport zijn gestart. Na de pauze staat het thema wonen centraal. Er zal aandacht besteed worden aan zelfstandig wonen en aan bouwprojecten waarbij aangepast wonen aangeboden wordt. Meer hierover kunt u lezen in bijgevoegde uitnodiging.

Bij deze wil ik u van harte uitnodigen om de conferentie bij te wonen. Als u vooraf of tijdens de middag extra informatie wilt ontvangen kunt u terecht bij de stuurgroep verankering ouderenproof, secretaris: Renate Richters, beleidsmedewerker gemeente Oisterwijk, (013) 5291177 / renate.richters@oisterwijk.nl