Stadsdeel Amsterdam-Noord

Nieuwe bomen voor Molenwijk

Portefeuillehouder Openbare Ruimte, Harm-Jan van Schaik, plant woensdag 11 april om 11.00 uur negen nieuwe bomen in de Molenwijk.

Tijdens de storm van 18 januari waaiden in de Molenwijk veel bomen om. Nu plant het stadsdeel drie linden, drie moeraseiken en drie platanen. De bomen zijn oudere exemplaren (geen jonge sprietjes) en hebben een lange levensduur. Ze komen op een verhoging zodat de wortels niet beschadigen bij de toekomstige verhoging van het gazon. In de toekomst komen er nog meer bomen in de Molenwijk bij. Eind dit jaar of begin volgend jaar is duidelijk hoeveel en welke soort bomen.

Voor belangstellenden is er een kopje koffie.

Meer informatie over de bomen

* De Linde (Tilia Europea): een inheemse soort die kan uitgroeien tot veertig meter hoog en meer dan vijfhonderd jaar oud kan worden. Een paar jaar geleden is het oudste exemplaar in Nederland (Nuenen NB) op ruim achthonderdjarige leeftijd gesneuveld. Ook is deze boom bekend door de Lindenhoning.

* De Moeraseik (Quercus Paulustris):een eikensoort uit Noord Amerika die ook kan uitgroeien tot veertig meter en een paar honderd jaar oud kan worden. De boom voelt zich thuis op gronden met hogere grondwaterstanden. Het sterk ingesneden blad krijgt over het algemeen een schitterende herfstkleur.

* De Plataan (Platenas Acerfolia): een soort die u veel in midden en zuid Frankrijk ziet. De boom is herkenbaar aan de bast, die op een legpuzzel lijkt. De plataan kan vijfendertig meter hoog worden en heeft een imposante kroon met bijzonder stevig blad.