Gemeente Capelle a/d IJssel

Advies- en steunpunt huiselijk geweld

Burgemeester, Joke van Doorne heeft afgelopen woensdag 4 april het advies- en steunpunt huiselijk geweld Capelle aan den IJssel officieel geopend, door het logo te onthullen.

Het advies- en steunpunt huiselijk geweld is er voor direct betrokken slachtoffers, plegers en kinderen, maar ook voor professionals die advies willen of een situatie willen bespreken. Voor omstanders van huiselijk geweld staat de deur van het steunpunt ook open. Het advies- en steunpunt is ondergebracht bij Kwadraad.

De officiële opening werd gevolg door een studiebijeenkomst voor professionals die te maken kunnen krijgen met huiselijk geweld. Er waren vertegenwoordigers vanuit de gezondheidszorg, het onderwijs, de kerken, de hulpverlening, de politie en raadsleden. Door Kwadraad werd een toelichting gegeven op de werkwijze van het advies- en steunpunt. Door de regionaal portefeuillehouder huiselijk geweld van de politie, de heer S. Top werd ingegaan op de rol van de politie bij huiselijk geweld. De laatste spreker was mevrouw S. Lo Fo Wong, een Rotterdamse huisarts die gepromoveerd is op de rol van de huisartsen bij het onderkennen van huiselijk geweld.

De aanwezigen op de studiebijeenkomst gaven aan onder de indruk te zijn van de verhalen van de deskundigen.