Ingezonden persbericht


Introductie door Manpower, Atimo en Xerox:

Elektronisch 'urenbriefje' bespaart werk, tijd en geld

Diemen, 11 april 2007- Manpower en Atimo Personeelstechniek hebben bij Xerox in Venray via een zogenoemde HR-XML-koppeling het 'elektronische urenbriefje' ingevoerd. Voortaan worden de uren die Manpower-uitzendkrachten hebben gewerkt elektronisch uitgewisseld. De koppeling blijkt zowel interessant voor organisaties die veel uitzendkrachten inzetten als voor de uitzendorganisaties zelf. HR-XML bespaart werk, tijd en geld.

Xerox werkt met het tijdregistratiesysteem Time-Wize® van Atimo Personeelstechniek. De uitzendkrachten klokken hun exacte werktijden in dit systeem. De afdelingschefs accorderen de uren eveneens in dit systeem en genereren daarmee elektronische urenbriefjes in een HR-XML/Sides-formaat. Dit formaat is in 2004 door TNO in opdracht van de ABU, de brancheorganisatie van uitzendondernemingen, ontwikkeld. Manpower kan op zijn beurt de urenbriefjes volledig elektronisch verwerken. De Manpower-vestiging in Venray moet alleen de uren nog goedkeuren en kan dan tot uitbetaling overgaan. Het voordeel voor Xerox is dat er, vanwege de exacte registratie, geen discussie meer is over werkelijk gewerkte uren. De briefjes van de uitzendkrachten hoeven bovendien niet meer handmatig te worden afgetekend en ten slotte sluiten de facturen van Manpower naadloos aan bij de daadwerkelijk gemaakte uren. Voordeel voor Manpower is een forse vermindering van het aantal handelingen.

Wat is HR-XML?
HR-XML/Sides is een in Amerika ontwikkelde standaard om elektronisch gegevens uit te wisselen. De ABU nam in 2004 het initiatief om deze standaard in Nederland te implementeren voor uitzendondernemingen. Enkele grote uitzendorganisaties hebben samen met TNO gewerkt aan de technische ontwikkeling van het systeem. De HR-XML standaard is intussen door TNO gecertificeerd. Time-Wize®-HR-XML van Atimo voldoet aan deze certificatie.

Wat is Time-Wize®?
De basisfunctie van het Nederlandse softwarepakket Time-Wize® is de registratie van aan- en afwezigheid. Het is modulair opgezet en daardoor eenvoudig aan te passen aan de wensen van de gebruiker. HR-XML is zo'n module. Bovendien zijn er koppelingen mogelijk met bijvoorbeeld personeelsinformatie- en salarisverwerkingssystemen, maar ook met diverse ERP-applicaties.