Gemeente Bolsward


woensdag 11 april 2007

Mededelingen 11 april 2007

Aanvragen voor vrijstelling van het bestemmingsplan in combinatie met een bouwaanvraag
Onderstaande bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn voornemens vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve van deze bouwplannen. Door het verlenen van vrijstelling van het bestem-mingsplan kan alsnog een bouwvergunning worden verleend voor deze bouwplannen.

De ontwerpbesluiten met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 12 april a.s. gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel.nr. (0515) 57 87 23.


1. Het plaatsen van een kunstwerk (beeld) op het perceel De Marne 57 BIJ (nabij archeologische terp). Medewerking kan worden verleend middels het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan op basis van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening;
2. het plaatsen van een tijdelijk schoollokaal voor de duur van maximaal een jaar op het perceel De Blink 5. Medewerking kan worden verleend middels het verlenen van een tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan op basis van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening;

3. het oprichten van een dakopbouw op de woningen op de percelen Burgemeester Praamsmalaan 27 en 28. Medewerking kan worden verleend middels het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan op basis van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Verleende kapvergunning of vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 2 van de Bomenverordening Bolsward 2002 de volgende kapvergunning is of vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 3 april 2007, voor het kappen van een knotwilg aan de Iepenburg 18;

2. d.d. 4 april 2007, voor het kappen van een berk en een kronkelwilg aan de Prinsenburg 25;

3. d.d. 4 april 2007, voor het kappen van een populier aan de Dodo Feitamalaan 18;

4. d.d. 4 april 2007, voor het kappen van een berk aan de Mariënpoort 9.

Voorbereidingsbesluit bestemmingsplan Eekwerd II, 1e herziening Burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward maken bekend dat de gemeenteraad op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in zijn vergadering van 3 april 2007 heeft besloten dat een herziening van het bestemmingsplan Eekwerd II, 1e herziening wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit) voor het perceel De Blink 1, 1A en
5 te Bolsward. Het voorbereidingsbesluit voor deze locatie geldt voor het perceel kadastraal bekend gemeente Bolsward, sectie B, nummers 4781, 4782, 4784 en 5892 (dls), conform de bij dit besluit behorende tekening.

Voorbereidingsbesluit bestemmingsplan Buitengebied Burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward maken bekend dat de gemeenteraad op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in zijn vergadering van 3 april 2007 heeft besloten dat een herziening van het bestemmingsplan Buitengebied wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit) voor het perceel aan Laad en Zaad te Bolsward. Het voorbereidingsbesluit voor deze locatie geldt voor het perceel kadastraal bekend gemeente Bolsward, sectie D, nummers 151 en 150, conform de bij dit besluit behorende tekening.

De voorbereidingsbesluiten treden in werking op 12 april 2007 en liggen met ingang van dezelfde datum ter inzage op de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1, alsmede in de Openbare Bibliotheek, Marktplein
1, gedurende de openingstijden van beide instellingen.

Tegen de voorbereidingsbesluiten kan een belanghebbende binnen zes weken na inwerkingtreding van de voorbereidingsbesluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Bolsward, postbus 33, 8700 AA te Bolsward.