Gemeente Elburg

Elburg

Presentatie logo toerisme en recreatie Elburg

Woensdag 4 april is aan de haven van Elburg het nieuwe logo voor de promotie van toerisme en recrea-tie in de gemeente Elburg gepresenteerd.

Elburg Vesting vd Veluwe 1

De gemeente Elburg kenmerkt zich door een grote afwisseling in omgeving; van bossen tot zandver-stuivingen en water. Een omgeving waar het prettig recreëren is voor zowel onze eigen inwoners als toeristen. Het was een uitdaging om in 1 zin en 1 beeldmerk te laten zien hoe veelzijdig de gemeente Elburg is. Eind 2005 hebben we daarom de hulp van alle inwoners van onze gemeente ingeroepen.

We hebben een prijsvraag uitgeschreven om een slogan te bedenken en uiteindelijk is gekozen voor de slogan. `Elburg. Vesting van de Veluwe', die is bedacht door de heer Van 't Hoff.

We hebben voor deze slogan gekozen omdat hij het veelzijdige karaker van de gemeente benadrukt.

De slogan bevat twee begrippen `Veluwe' en `vesting' die los van elkaar al een grote bekendheid hebben, een positief beeld oproepen en iets wezenlijks over de gemeente zeggen.

Elburg Vesting vd Veluwe `Vesting' duidt op het monumentale, culturele en historische karakter van de gemeente maar ook de link met de randmeren. De `Veluwe' is een erkend `merk' binnen de toeristische branche en roept de associatie op met bos, heide en natuur.

Maar zoals het gezegde luidt `één beeld zegt meer dan duizend woorden', wilden we dus bij de slogan ook een beeldmerk dat net zo veelzijdig is als de slogan.

Door een aantal verschuivingen van taken binnen de gemeentelijke organisatie heeft het ontwikkelen van een beeldmerk wat langer op zich laten wachten dan we hadden gehoopt, maar eind 2006 was het dan zo ver; het beeldmerk bij de slogan is door het college vastgesteld.

Woensdag 4 april was dan, zo vlak voor het komende toeristische seizoen, hét moment om het nieuwe logo voor toerisme en recreatie in de gemeente Elburg te presenteren.

Toelichting op de elementen in het beeldmerk. Elburg VvdV RGB obj
1. De bomen staan voor de bossen en de Veluwe, ze symboliseren de groene omgeving van de gemeente Elburg.

2. De groene golf staat voor een plek waar je fantastisch kunt recreëren, bijvoorbeeld op de fiets door de prachtige bossen, heide, zandverstuivingen etc.

3. De botter staat symbool voor het visserijverleden en de haven van Elburg.

4. De blauwe golf staat voor de unieke ligging aan het Veluwemeer, de waterrijke omgeving en recreëren aan het water.
5. Tot slot staat de Vispoort voor het monumentale, culturele en historische karakter van Elburg en als poort naar de gemeente die open staat voor een ieder die wil genieten van de bezienswaardigheden van de gemeente Elburg.

Ondernemers op het gebied van recreatie en toerisme kunnen een cd met het logo bestellen bij Martine van Loon, mailadres: martine.van.loon@elburg.nl