Universiteit Nyenrode

De toekomst van het Nederlandse zorgstelsel

De toekomst van het Nederlandse zorgstelsel Opties en rollen voor zorgverzekeraars

Het strategy Center van de Nyenrode Business Universiteit voert onder leiding van Prof. Dr. Fred van Eenennaam een studie uit naar De toekomst van het Nederlandse zorgstelsel, opties en rollen van de zorgverzekeraars. Deze studie is mede mogelijk gemaakt door sanofi-aventis en The Decision Group.

De studie maakt deel uit van een langlopend onderzoek van het strategy center de naar de ontwikkelingen in de Healthcare and Life-Sciences Industry.

De rol van de zorgverzekeraars in de driehoek tussen patiënten, zorgaanbieders en verzekeraars is sterk aan het veranderen; van administrateur naar cruciale speler in de markt. Maar er zijn meer scenarios mogelijk. Meer inzicht in de karakteristieken van deze scenarios en de waarschijnlijkheden waarmee zij zich voordoen is van belang voor het maken van strategische keuzes voor alle spelers. Voor het Strategy Center van de Nyenrode Business Universiteit vormt deze transitie een bijzonder interessant object van studie. Vandaar dat zij een onderzoek uitvoert getiteld "De Toekomst van het Nederlandse Zorgstelsel: Opties en rollen voor Zorgverzekeraars".

De studie heeft resulteerd in een whitepaper, dat op woensdag 11 april 2007 gepresenteerd wordt.

Voor informatie over het onderzoek of voor het opvragen van een exemplaar van het whitepaper kunt u contact opnemen met:

Strategy Center Nyenrode Business Universiteit: Contact: Prof. Dr. Fred van Eenennaam en drs. Merijn Stouten Via: Hansje Vlam
Telefoon +31 (0) 346 29 1235 E-mail h.vlam@nyenrode.nl © Nyenrode Business Universiteit