SP Tilburg


Anoniem solliciteren kan helpen

11-04-2007 * In Nijmegen is een proef met anoniem solliciteren positief geëvalueerd. SP raadslid Veerle Slegers: "Het is één middel in de strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Allochtonen en ouderen worden nu vaak op alleen hun brief al afgewezen terwijl het juist hele goede kandidaten kunnen zijn". Zij roept het college vandaag in schriftelijke vragen op een dergelijk systeem ook in Tilburg in te voeren.

In de raadsvergadering van december vorig jaar vroeg Veerle Slegers al om na een positieve evaluatie van de proef in Nijmegen ook in Tilburg anoniem solliciteren in te voeren: "Wethouder Mevis nam die motie over, dus ik verwacht dat hij snel met zijn collega's in Nijmegen contact zal opnemen".

Anoniem solliciteren houdt in dat uit sollicitatiebrieven alle verwijzingen naar afkomst en leeftijd worden weggehaald, zodat alleen de écht belangrijke informatie overblijft: iemands kennis, vaardigheden en ervaring. Slegers: "Nu worden brieven die zijn ondertekend met 'Mohammed' of 'Fatima' vaak al terzijde geschoven, of komen mensen van boven een bepaalde leeftijd niet meer in aanmerking voor een gesprek".

Het idee achter anoniem solliciteren is dat iemand op een gesprek een veel betere indruk kan geven van zijn of haar kennis en kunde dan alleen in een brief, en dat vooroordelen over afkomst en leeftijd in een direct contact met de sollicitant vaker achterwege blijven. "Natuurlijk zie je op zo'n gesprek wel of iemand allochtoon of vijftig-plus is, maar dan is er in ieder geval een gesprek waaruit kan blijken dat de kandidaat gewoon goed bij de vacature past. Die eerste hobbel moet genomen worden, en anoniem solliciteren - zo blijkt in Nijmegen - kan daar bij helpen", aldus Slegers. In schriftelijke vragen wil zij nu van het college weten of ze de toezegging uit december inderdaad gaat uitvoeren en anoniem solliciteren ook in Tilburg een kans wil geven. Zie ook:

* SP wil proef met anoniem solliciteren (16 november 2006)
* Dossier Integratie
www.tilburg.sp.nl