Politie geeft eerste DIT uit

Eindhoven, 11-04-2007 o In 2007 staan bij de Politie Brabant Zuid-Oost vier communicatiethemas centraal: Stop Huiselijk Geweld, Jeugd in Beeld, Politie en Burgercontact en Woninginbraken. Over ieder thema geeft de politie een magazine uit: DIT. Deze week verschijnt het eerste nummer.

DIT
De titel DIT staat voor de korpswaarden van Politie Brabant Zuid-Oost: Daadkracht, Integriteit en Trots. Het eerste nummer van DIT staat in het teken van Stop Huiselijk Geweld.

Inhoud
In het magazine wordt vanuit diverse invalshoeken beschreven wat huiselijk geweld is, wat de politie doet bij melding van huiselijk geweld en met welke partners de politie samenwerkt. Maar ook wordt een brede context geschetst rond het thema. Bijvoorbeeld door ketenpartners actief te betrekken bij de totstandkoming van het magazine. Zo levert het Openbaar Ministerie in ieder nummer een bijdrage.

Verspreiding
Het magazine is bedoeld voor de medewerkers van de politie, ketenpartners, media en bepaalde groepen burgers uit de regio. Het eerste themanummer over Stop Huiselijk Geweld wordt niet alleen naar deze vaste ontvangers verzonden, maar ook aan onder meer huisartsen, basisscholen, middelbare scholen, psychiatrische instellingen en bibliotheken.

Themacommunicatie
Naast het magazine wordt ook aandacht besteedt aan huiselijk geweld in een item van het tv-programma Bureau Brabant, op een speciale themapagina op deze website, in politiekrant Blauw en in artikelen in lokale huis-aan-huiskranten.

Meer weten?
Voor meer informatie en een digitale versie van het magazine kunt u terecht op de speciale themapagina Stop Huiselijk Geweld.