Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 11-04-2007

Politie houdt oplichter aan

UTRECHT Op dinsdagmiddag 10 april heeft de politie in het Majellapark een verdachte van oplichting aangehouden.

Eind februari kreeg de politie vier aangiften binnen van oplichting (zie persberichten Stad Utrecht d.d. 7 maart 2007). De oplichter belde aan bij met name bejaarde mensen en vroeg om geld voor benzine om zijn ouders van Schiphol te kunnen halen, met de belofte dit terug te betalen. Hij betaalde het geld echter nooit terug.

De politie stelde een persbericht op om burgers voor de oplichter te waarschuwen om zo meerdere aangiften te voorkomen en de verdachte snel aan te kunnen houden.

Eind maart 2006 hield de politie op de Croeselaan een oplichter aan, die een soortgelijk verhaal vertelde. Dankzij alerte bewoners op de Balijelaan die de zaak niet vertrouwden en de politie waarschuwden, kon deze oplichter destijds aangehouden worden. Op het bureau bekende deze man 23 soortgelijke zaken. De politie vermoedde dat het weer om dezelfde man ging.

Dit vermoedden klopte, maar de man was niet te traceren. Totdat een agent in zijn vrije tijd de man dinsdagmiddag zag lopen in de omgeving van het Majellapark en de meldkamer belde. Toen agenten ter plekke kwamen, zagen ze inderdaad de verdachte, een 31-jarige man uit Rotterdam, lopen, waarna hij werd aangehouden en geboeid overgebracht werd naar het politiebureau voor verhoor. De politie kreeg meerdere aangiften binnen van slachtoffers van deze oplichterij.

Aan gehouden met drugs

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 april een man aangehouden omdat hij in het bezit was van verdovende middelen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man zich verdacht gedragen. De man liep weg bij een soort van conflict op de Mariaplaats. Bij het weglopen zagen de agenten dat hij een zwart zakje liet vallen. De 31-jarige man uit Nieuwegein werd gecontroleerd. Het bleek dat in het zwarte zakje 9 zakjes met verdovende middelen zaten. De Nieuwegeiner werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Voordat de man kon worden overgebracht verzette hij zich hevig en moest hij geboeid worden.

Twee jongens aangehouden voor diefstal auto

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van het stelen van een auto.

Getuigen belden omstreeks 22.25 uur naar de politie omdat men had gezien dat twee jongens een auto op een vreemde manier hadden geparkeerd op de Zeelstraat. De jongens hadden de auto verlaten en een groot aantal spullen uit de auto meegenomen. De getuigen vertrouwden het niet. Agenten konden de twee jongens 16 en 17 jaar beiden uit Utrecht aanhouden. Uit onderzoek bleek dat de auto met sleutels en al was weggenomen. Het tweetal werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie zal verder onderzoek instellen naar de diefstal.

Straatroof

UTRECHT Op de Albert Schweitzerdreef vond dinsdagmiddag een beroving plaats waarbij een meisje het slachtoffer werd.

Een 16-jarig meisje uit Utrecht reed omstreeks 14.30 uur op haar fiets over de Albert Schweitzerdreef. Achter haar reed een scooter met twee personen. Bij het passeren trok de passagier op de scooter de tas van het meisje van haar schouder. De daders reden weg in de richting van de Brandenburchdreef.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Haifadreef een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek trof de politie omstreeks 14.35 uur in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In drie slaapkamers stonden in totaal 261 hennepplanten. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. De huurder van de woning - een 33-jarige man uit Utrecht is aangehouden. Alle apparatuur en de planten werden in beslag genomen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT In een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Via de cameras van de beveiliging werd gezien dat een man zich verdacht gedroeg. De man ging met twee shirts een paskamer in en kwam vervolgens met één shirt weer naar buiten. De beveiliging keek in de paskamer maar zag geen shirt meer hangen. De 18-jarige man uit Woerden werd aangehouden en gecontroleerd. De man bood verzet tijdens zijn aanhouding. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de man mee naar het bureau. Hier bleek dat hij onder zijn broek nog een broek aan had. Hij verklaarde deze in een andere winkel gestolen te hebben.