ID&T


Schrijf je nu in: Red Bull Music Academy Toronto

De inschrijving voor de Red Bull Music Academy Taster is gesloten en de geselecteerde deelnemers hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. De inschrijvingstermijn voor de internationale Red Bull Music Academy in het najaar in Toronto is echter in volle gang. Tot 4 mei krijgt dj- en producertalent de kans om zich in te schrijven.

Het aantal inschrijvingen voor de Red Bull Music Academy Taster van dit jaar overtrof wederom de verwachtingen. Het is duidelijk dat Nederland een schat aan muziektalent herbergt. Tijdens de Taster zullen twintig van deze talenten elkaar ontmoeten en gezamenlijk lectures en workshops bijwonen, onder meer door gevestigde internationale artiesten als Grandmaster Flash, Radio Slave en Benji B. Tevens is bevestigd dat ook het duo Rednose Distrikt (Aardvarck & Steven de Peven) een lecture zal verzorgen.

De gelukkigen die aan de Taster van dit jaar zullen deelnemen zijn Jarno Potijk, Hans Verhaag, Freyja van den Boom, Erik van Luin, Anko Fekkes, Mark August, Tom Trago, Salvador Breed, Jesse Veenvliet, Jeroen Seuthe, Christoph Voorn, Arne Bezemer, Venance van de Laar, Thomas Pieterse, Shiva Shazad, Paul Hazendonk, Minggus Dorpmans, Mark Buning, Everlyn Liu en Sven Prinsen: samen met de gastdocenten zullen zij zich twee dagen lang bezig houden met de meest uiteenlopende aspecten van muziek. Zo zal Radio Slave een sampleworkshop verzorgen en laat Grandmaster Flash als uitvinder van het scratchen zien hoe te toveren met draaitafels, een mixer en vinyl.

Ondertussen is ook de inschrijving voor de internationale Red Bull Music Academy, die komend najaar voor de tiende maal wordt georganiseerd, in volle gang. Toronto is de plaats van handeling en de inschrijvingstermijn verloopt op 4 mei 2007. DJ, producers en muzikanten kunnen een inschrijfformulier downloaden via www.redbullmusicacademy.com. Op deze site kunnen tevens lectures van eerdere edities worden bekeken en kan het befaamde webstation Red Bull Music Academy Radio worden beluisterd.

Geplaatst op: 11-04-2007