Gemeente Duiven


Vernieuwen spoorwegovergangen gemeente Duiven

---

De spoorwegovergangen in Duiven verkeren al langere tijd in slechte staat. Veelvuldig zijn er in opdracht van ProRail reparaties uitgevoerd. Ook de Stichting Gehandicaptenraad Duiven Groessen Loo heeft haar bezorgdheid geuit inzake de onderhoudsstaat van de overwegen in Duiven. Zij heeft er bij het gemeentebestuur op aangedrongen verbetering van de overwegen bij ProRail te bewerkstelligen.

Mede door de inbreng van de Stichting Gehandicaptenraad heeft de gemeente in constructief overleg met ProRail het onderstaande afgesproken:


1. Overweg Vergertlaan wordt begin juni 2007 gereconstrueerd. De bestaande constructie wordt vervangen door een Harmelenconstructie. Daarbij worden betonnen platen met uitsparingen voor de spoorstaven toegepast. Deze constructie is bestand tegen een hoge verkeersintensiteit.

2. Overweg Eltensestraat wordt in 2008 eveneens voorzien van een Harmelenconstructie

3. De onbeveiligde voetgangersoversteken van bovengenoemde overwegen worden in
2008 beveiligd met slagbomen.

4. De overweg bij het station vertoont verzakkingen in het straatwerk. Deze verzakkingen
zijn inmiddels hersteld.

5. De spoorwegovergang Heiliglandsestraat wordt verbeterd. De gemeente zorgt ervoor dat het wegdek van de Heiliglandsestraat wordt gebracht op spoorstaafniveau. Daartoe wordt een bouwteamovereenkomst gesloten met Liemers Infragroep. Uitvoering zal gebeuren door Liemers Wegenbouw. ProRail zorgt voor herstel van het overweggedeelte tussen de spoorbomen.

Om de overlast door herstel van de overwegen zoveel mogelijk te beperken en om zaken op korte termijn te kunnen verbeteren, worden overweg Vergertlaan en overweg Heiliglandsestraat gelijktijdig aangepakt. De werkzaamheden aan de overwegen door ProRail beginnen in de nacht van vrijdag 1 juni op zaterdag 2 juni 00.00 uur en duren tot maandagmorgen 4 juni 04.00 uur.
De werkzaamheden in verband met verlaging wegdek Heiliglandsestraat starten een week eerder. Tijdens de werkzaamheden worden omleidingen duidelijk aangegeven.

Meer informatie via de projectleider, de heer R.J. Scholten, coördinator Openbare Werken - buiten. Telefoonnummer: 0316 - 250 291.