Gemeente Barendrecht

Nieuw onderkomen voor Stichting Alle-r-hande

BARENDRECHT (11 april 2007) * Wethouder Ett Schoehuizen verricht donderdag 12 april om 16.00 uur de officiële opening van het nieuwe onderkomen van het Centraal Bureau van de Stichting Alle-r-hande. Het Centraal Bureau verhuisde begin dit jaar van de Dorpsstraat 150 naar de Binnenlandse Baan 118. Het pand aan de Dorpsstraat werd te klein voor het aantal personeelsleden.
De missie van de Stichting Alle-r-hande is het bevorderen van welzijn van de Barendrechtse bevolking in de breedste zin van het woord, met speciale aandacht voor individuen en/of groepen die in een achterstandssituatie verkeren of dreigen te raken. De stichting organiseert op verschillende locaties in Barendrecht activiteiten voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Projecten en activiteiten zijn onder andere: Service-punt Vrijwilligers, Sociaal-Cultureel Werk, Opbouwwerk, Informatiebalie, Jongerenwerk, Jongeren Informatie Punt, Speel-o-theek, Drukwerkproject, Gilde Barendrecht en Werelds eten Waterpoort.

Centraal Bureau
Het Centraal Bureau is sinds 1997 verantwoordelijk voor zowel de inhoudelijke als de technische aansturing van de Stichting Alle-r-hande. Het Centraal Bureau is de facilitaire afdeling van de stichting en verwerkt de financiële, personele, salaris- en deels organisatorische administratie voor alle interne projecten. Daarbij biedt het Centraal Bureau haar diensten ook aan derden aan. Deze diensten bestaan onder andere uit: het voeren van algemene, financiële en salarisadministratie, het bijhouden van personeelsdossiers en procesbewaking.

Noot voor de pers,