Persberichten 11/04 ochtend

Regio, 11-04-2007

Oegstgeest Diefstal uit kledingwinkel Op woensdag 11 april, rond 03.00 uur, is er ingebroken in een kledingwinkel aan De Kempenaerstraat. Een getuige hoorde een klap en zag even later een grijze auto met vermoedelijk drie mannen wegrijden. De gealarmeerde politie zocht in de omgeving af naar de auto, maar zonder resultaat. Aangekomen bij de winkel bleek de deur te zijn ontzet, mogelijk met behulp van de auto Uit de winkel zijn diverse kledingstukken weggenomen. De technische recherche van de politie zal onderzoek doen naar eventueel door de daders achtergelaten sporen. Getuigen die nog niet in contact zijn geweest met de politie worden gevraagd te bellen naar politieteam Oegstgeest via 0900-8844.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft op dinsdag 10 april een 23 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van de betrokkenheid bij een vechtpartij op de Lage Morsweg. Bij de vechtpartij raakte een 23 jarige plaatsgenoot gewond. De politie kreeg die avond rond 20.00 uur de melding dat er een vechtpartij plaats vond op de Lage Morsweg waarbij een grote groep personen betrokken was.

Ter plaatse bleek één persoon, de 23 jarige Leidenaar, gewond te zijn geraakt aan zijn wang nadat hij met een stok was geslagen. Hij is naar het ziekenhuis gegaan om de wond te hechten en deed later op het politiebureau aangifte. De verdachte Leidenaar werd aangehouden omdat hij betrokken zou zijn geweest bij de vechtpartij. De politie zet vandaag het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De politie probeerde met meerdere politieeenheden de rust in de straat terug te brengen, dit werd echter bemoeilijkt door mensen die op het incident afkwamen. De politie heeft een tweede persoon moeten aanhouden, omdat hij niet wilde voldoen aan de herhaaldelijke vordering van een agent om zich te verwijderen en het nodig vond om de agent te beledigen. De verdachte, een 20 jarige Leidenaar is daarop aangehouden.

Noordwijk/ De Zilk Politie houdt Noordwijker aan na achtervolging De politie heeft op woensdag 11 april, rond 00.40 uur, op de N206 ter hoogte van De Zilk een 53 jarige Noordwijker aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De politie kreeg een melding dat er mogelijk een man onder invloed zijn auto bestuurde. De politie zag de man op de Heilige Geestweg in Noordwijk rijden en gaf hem op de Limburg Stirumstraat een stopteken. De man stopte niet en reed door in de richting van de N206. Tijdens de achtervolging reed de man slingerend over de weg. Hij pakte de afslag van de N206 in de richting van De Zilk. Op de N206 reed hij op een gegeven moment 177 km/u (na correctie). Toen hij gas terug nam, kon de politieauto hem inhalen en tot stoppen dwingen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau werd hij onderworpen aan een blaastest. De uitslag van de blaastest bedroeg 675 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat de uitslag boven de 570 ug/l lag.

--- einde berichten ---