Politie Haaglanden

Persberichten 11 april

Haaglanden, 11-04-2007

Gebroken been door vechtpartij
Den Haag - Een 33-jarige Hagenaar heeft dinsdagavond 10 april een vechtpartij op de Grote Marktstraat moeten bekopen met een gebroken been. De man kreeg omstreeks 21.20 uur op de Grote Marktstraat ruzie met een andere man, waarna hij besprongen werd door zes verdachten. Een van de verdachten, een 15-jarige Hagenaar, kon door agenten worden aangehouden. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek het slachtoffer zijn linker onderbeen op meerdere plaatsen te hebben gebroken. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar de overige verdachten.

Betrapt met gestolen scooter
Den Haag - Surveillerende agenten hebben dinsdagavond 10 april om 21.15 uur twee mannen aangehouden, omdat zij rondreden op een gestolen bromfiets. De mannen, twee Hagenaars van 18 jaar, reden op de scooter door de Torenstraat toen zij door de agenten staande werden gehouden werden. De scooter bleek geen sleutel in het contact te hebben waarop de agenten het kenteken controleerden. Toen bleek dat de scooter als gestolen gesignaleerd stond, werden beide mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan het bureau meldde zich een derde man met de kentekenpapieren van de scooter. Deze bleken niet in orde te zijn. Hierop werd ook deze 18-jarige Hagenaar aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Poging inbraak blijkt hennepkwekerij
Den Haag - Naar aanleiding van een melding van een poging tot inbraak, namen agenten van Politie Haaglanden dinsdagmiddag 10 april omstreeks 13.50 uur een kijkje bij een woning op de Gabriel Metsustraat. Ter plaatse bleek er iemand op het dak van de aangrenzende berging te staan. Dit bleek de 45-jarige bewoner van het pand te zijn. Met toestemming van de man hebben de agenten onderzoek in het pand gedaan, waar zij in plaats van een inbreker een hennepkwekerij aantroffen. De planten uit de kwekerij bleken inmiddels geoogst te zijn. De bewoner werd hierop aangehouden als verdachte en overgebracht naar het politiebureau. De goederen uit de kwekerij (lampen, transformatoren) zijn in opdracht van de officier van justitie in beslag genomen en vernietigd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerichte controleactie
Den Haag - Politie Haaglanden heeft dinsdag tussen 18.00 uur en 21.00 uur een gerichte controleactie uitgevoerd in samenwerking met de Belastingdienst, de Sociale Dienst en de Vreemdelingenpolitie. De politie controleerde 50 voertuigen op de Ammunitiehaven. In totaal werd tegen 20 bestuurders proces-verbaal opgemaakt. Drie personen werden aangehouden vanwege de inname van hun rijbewijs, het rijden met een verlopen rijbewijs of de beslaglegging op hun auto. De Belastingdienst controleerde 861 voertuigen waarvan 11 bestuurders een betaalachterstand hadden.

Minderjarigen bekennen inbraken
Den Haag - Een oplettende Haagse vader ontdekte dat zijn 14-jarige zoon een groot geldbedrag in zijn zak had en besprak dit met de jongen. De jongen bekende dat hij dit geld bij een inbraak had weggenomen. De Hagenaar nam zijn zoon op dinsdag 10 april mee naar het politiebureau, waar de jongen verhoord is. De 14-jarige bekende dat hij met een 14-jarige vriend twee keer had ingebroken bij een roeibotenverhuurbedrijf en een keer bij een aanleunwoning aan de Seinpostduin. De verdachte is in verzekering gesteld. De tweede verdachte, eveneens een 14-jarige Haagse jongen, is ook verhoord. Hij bekende betrokken te zijn geweest bij de inbraken en gaf aan dat er nog een 14-jarige jongen bij was. Beiden leverden het gestolen bedrag en de goederen in.

Zonder helm op gestolen bromfiets
Den Haag - Politieagenten zagen dinsdag 10 april rond 14.15 uur een 39-jarige bromfietser uit Den Haag zonder helm over de Beresteinlaan rijden. Bij nadere controle bleek de bromfiets van diefstal afkomstig te zijn. Hierop namen de agenten de bromfiets in beslag en sloten de bekende veelpleger in.

Man aangehouden voor oplichting
Leidschendam ? Een 52-jarige man uit Iran is gisteren dinsdag 10 april omstreeks 17.30 uur aangehouden op het Duindoorn. De man wordt er van verdacht al meerdere keren bij een winkel een wisseltruc te hebben gepleegd. Bij het afrekenen stopte de man het wisselgeld in zijn broek en claimde vervolgens dat hij nog geen wisselgeld had ontvangen.

Twee mannen aangehouden
Wassenaar ? Twee verdachten (19 en 22 beiden uit Den Haag), zijn gisteren 10 april omstreeks 17.00 uur aangehouden op een parkeerplaats aan de Van der Oudermeulenlaan. Agenten hadden deze mannen reeds eerder zien rijden in een slingerende auto. Toen zij de bestuurder op de Houtlaan een stopteken gaven, voldeed hij daar niet aan. De bestuurder reed vervolgens de parkeerplaats op en werd daar aangesproken. Tijdens de controle werden in de auto verdovende middelen en DVD?s aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Bovendien gaf de bestuurder een valse naam op, omdat hij niet in het bezit bleek van een rijbewijs. Beiden zijn meegenomen naar een politiebureau en ingesloten.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Rijswijk - Dinsdagochtend 10 april rond 10.00 uur raakte een 28-jarige automobilist uit Delft zwaargewond bij een aanrijding. Het slachtoffer reed over de Prinses Beatrixlaan komend vanuit Delft, toen hij frontaal op een 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hummelo botste. De vrachtwagenchauffeur kwam uit de tegengestelde richting. De brandweer knipte het slachtoffer uit het voertuig. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. Zijn toestand is zorgelijk. De Technische Ongevallen Dienst van de politie (TOHD) onderzoekt het ongeval en komt graag in contact met getuigen. Bekend is dat verschillende auto's rondom het tijdstip van het ongeval in de richting van Delft reden. De politie roept hen en ieder ander die het ongeval heeft gezien, op zich te melden via 0900-8844. Anoniem kan ook, via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Meisje (4) geraakt door snorfiets
Rijswijk - Een 29-jarige snorfietser uit Nootdorp raakte 10 april om 18.40 uur op het Generaal Eisenhowerplein een vierjarig meisje. Het meisje stond op de verhoogde afscheiding van het brom- en fietspad toen ze onverwacht haar broertje achterna rende. De ambulance behandelde het meisje aan een paar schaafwonden.

Verkeerscontrole
Rijswijk - De politie hield 10 april tussen 15.30 uur en 17.00 uur een verkeerscontrole aan de Huis te landelaan. Ze controleerden 45 auto's en schreven negen bekeuringen uit, onder andere voor het niet dragen van een gordel en het niet kunnen toen van een rij- of kentekenbewijs.

Verkeerscontroles in Delft
Delft ?De politie hield dinsdag 10 april tussen 09.00 en 15.00 uur op een aantal locaties in de wijk Vrijenban een verkeerscontrole. Op de Van Miereveltlaan (30 km zone) kregen 18 automobilisten een bon omdat zij te hard reden. Enkele andere automobilisten kregen een proces-verbaal omdat zij zonder gordel reden of mobiel belden. Een 57-jarige Delftenaar moest mee naar het bureau omdat de man nog een geldboete van ? 140 had open staan en zonder geldig rijbewijs reed.

Rijden onder invloed
Delft ? De politie hield woensdag 11 april om 01.40 uur een 63-jarige automobilist uit Delfgauw aan. De man reed over de Stalpaert van der Wieleweg en bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies 510 ugl en kreeg een proces-verbaal.

Vrouwen belagen parkeerwachter
Delft ? Een 48-jarige medewerkster van parkeerbeheer gemeente Delft (Toezicht Openbare Ruimte) werd dinsdag 10 april om 17.40 uur bij een bekeuringssituatie belaagd door twee vrouwen. De medewerker verbaliseerde vanwege foutief parkeren een auto op de Binnenwatersloot en kreeg het daarbij aan de stok met twee vrouwen (20 en 23 jaar). Zij beledigden de parkeerwachtster, waarna zij de politie inschakelde die de beiden vrouwen aanhield.

Al vroeg op pad
Zoetermeer ? Een 7-jarig jongetje werd dinsdag 10 april om 16.30 uur betrapt op een winkeldiefstal in een winkel aan het Croesinckplein. Het jongetje werd betrapt op het moment dat hij enkele snoepjes uit de verpakking scheurde en die mee wilde nemen. Hij werd overgedragen aan zijn moeder.

Zo hoort het dus
Zoetermeer ? Een snelheidscontrole op dinsdag 10 april tussen 17.30 en 20.00 uur aan de Oostweg leverde een prima resultaat op. Van de 175 gepasseerde automobilisten reed namelijk niemand te hard.



Laatst gewijzigd 11-04-2007 10:14