Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

|Datum |11 april 2007|
|Nummer|005          |
Digitale productie systemen trekken grote belangstelling

VEENMAN EEN WELKOME VREEMDE EEND
IN DE BIJT OP HET GRAFISCH EVENEMENT

Temidden van alle offsetbedrijven was Veenman een opvallende verschijning tijdens het tweejaarlijkse 'Het Grafisch Evenement', dat werd gehouden bij Tetterode in Amsterdam. Veenman demonstreerde de nieuwe trend, digitale hoogvolume afdruksystemen.

Vele belangstellenden lieten zich in de Veenman-stand volledig bijpraten over de mogelijkheden van de toekomst. Voor de beurs had Veenman twee opvallende machines ingezet: de LINIUM PRO 1050 en LINIUM PRO C6500. Beide machines komen uit de stal van Konica Minolta en worden aangevuld met de allesomvattende filosofie en strategie van Veenman. Orde Op Zaken!

Hoogtepunt van de week van Het Grafisch Evenement was de 'Veenman-Dag'. Daarop stond het bedrijf uit Capelle aan den IJssel centraal, werden specifiek ook de relaties van Veenman uitgenodigd en werden er uitgebreide demonstraties gegeven. Daarnaast waren onafhankelijke sprekers uitgenodigd om hun licht te laten schijnen op de introductie en toekomst van het digitaliseren van het druk- en printwerk.

Om de invloed van documentenautomatisering te illustreren kiest Veenman voor de metafoor 'WATER'. Als Nederlander weet iedereen hoe belangrijk het is om water onder controle te krijgen. Zo ook is het geval met de documentenstroom van ontvangst en verwerking tot beheren en verzending.

De hoogvolume afdruksystemen LINIUM PRO 1050 en PRO C6500 bieden toegevoegde waarde door onder andere variabele data printing en vereisen ten opzichte van de grafische offsetmachines lagere investeringen. Daarnaast zijn de randproducten goedkoper en kan er een betere koppeling met netwerken gelegd worden.

De LINIUM PRO 1050 jaagt er per minuut 105 zwartwit A4'tjes doorheen in een resolutie van 600 x 1200 dpi. De PRO C6500 is een fullcolour systeem tot maximaal SRA3 met een snelheid van 65 afdrukken per minuut en is gewoon een multipurpose grafische machine. Het apparaat verwerkt tot 300 gram, maar verwerkt ook met alle zorgvuldigheid visitekaartjes.

Marketing Manager Robin Goemans benadrukte de bijzondere positie van Veenman op het event. "In toenemende mate veroveren wij onze positie in de grafische industrie. Dat willen wij met onze aanwezigheid hier benadrukken, met dank aan onze collega's van Tetterode. Met onze producten kunnen wij van kleine tot heel grote opdrachten verwerken voor de grafische wereld".

Onafhankelijk deskundige Stef Roks, hoofd Facilitaire Dienst van de gemeente Doetinchem, onderschreef de voordelen van het inwisselen van de offsetpers voor de digitale drukpers. "De kwaliteit is minimal gelijk, zo niet beter. We werken nu efficiënter en meer flexibel. Uiteindelijk bleek het bovendien ook nog een stuk voordeliger". Doetinchem is als eerste gemeente in ons land volledig overgestapt naar digitaal printen en drukken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Robin Goemans, Marketing Manager
Tel. 010 - 284 63 16

Mobiel: 06 - 21 824 299

of

Judith de Witte, Communicatie Manager
Tel. 010 - 284 62 66
Mobiel 06 - 25 017 995

Over Veenman
Veenman is specialist op het gebied van document management, digitale oplossingen en proces optimalisatie. Met een netwerk van krachtige partners worden adviezen en oplossingen op maat aangeboden voor de totale documentenstroom. Door een klantgerichte aanpak wordt de kwaliteit van organisaties in vele branches geoptimaliseerd. Het hoofdkantoor van Veenman staat in Capelle aan den IJssel. Daarnaast zijn er vestigingen in Amsterdam, Best, Groningen, Utrecht en Zwolle. Veenman telt circa 320 medewerkers. De onderneming maakt deel uit van het Buhrmann-concern. In bijna 90 jaar is Veenman uitgegroeid tot het meest moderne concern in de branche.

-----------------------

Veenman B.V.

Voor meer informatie kunt u

contact opnemen met:

Robin Goemans
Marketing Manager

Lylantse Baan 11
2908 LG Capelle a/d IJssel
Postbus 1302
3000 BH Rotterdam

Telefoon 010 284 63 16
robin.goemans@veenman.nl

-----------------------

---- --