Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 11-04-2007

Friese politie houdt Drentse autodief in Friesland aan EMMEN Een 32-jarige door de Drentse politie gesignaleerde verdachte uit Emmer Compascuum, kon maandag door de Friese politie aangehouden worden. De man wordt ervan verdacht op 16 februari een auto te hebben gestolen in de Spoorstraat in Emmen. De verdachte nam de met draaiende motor geparkeerde auto mee, toen de eigenaar een krant bij de stationsrestauratie kocht. De auto werd drie dagen later teruggevonden in Diphoorn. Na onderzoek door de politie werd de dader als gesignaleerd opgegeven en kon in Leeuwarden aangehouden worden. Na verhoor werd de man met een dagvaarding in vrijheid gesteld. (07-113915)

Fietser gewond bij aanrijding
ZUIDWOLDE Een 16-jarig meisje uit Zuidwolde raakte dinsdagmiddag gewond bij een aanrijding op de kruising Hoogeveenseweg met de Noorderweg. Het meisje dat een bromfiets bestuurde werd door een 59-jarige autobestuurster uit Hollandscheveld aangereden. De vrouw uit Hollandscheveld zag tijdens het oprijden van de Noorderweg, komende vanaf de Hoogeveenseweg, het op het fietspad rijdende meisje over het hoofd. De bromfietser werd met diverse kneuzingen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Deze kon ze na onderzoek weer verlaten. (07-129678)

Veroorzaker aanrijding rijdt door
MEPPEL Een 25-jarige Hoogevener is dinsdagavond doorgereden nadat hij op de A28 een aanrijding had veroorzaakt. Hierbij reed de verdachte door onbekende oorzaak een 47-jarige automobilist uit Hoogeveen in de flank. De auto van de verdachte werd kort hierna aangetroffen bij de woning van de verdachte aan de Rietgans in Hoogeveen. De bestuurder werd niet aangetroffen. De auto werd door de politie voor nader onderzoek inbeslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in. (07-129763)

Poging tot beroving met geweld van kaissière
ASSEN Een 16-jarige kaissière van een supermarkt aan het Apollopad is dinsdagavond overvallen door een onbekende man. Het slachtoffer die achter haar kassa zat werd bedreigd door de man die haar daarna bij de keel greep. Hij eiste daarbij de inhoud van de kassa. De kaissière werd door winkelend publiek ontzet waarbij de verdachte, zonder buit, de winkel werd uitgewerkt. De politie stelt een onderzoek in. (07-129721)

Politie bekeurt voor baldadige jeugd en valse naam EMMEN Dinsdagavond bekeurde de politie vijf jongeren, 12 tot en met 15 jaar, uit Emmen die zich op het dak van een school aan De Lemzijde bevonden. Na onderzoek bleek een 14-jarige verdachte een valse naam opgegeven te hebben en kon thuis bezocht worden. Hij werd met medewerking van zijn vader meegenomen naar het bureau en keerde met een bekeuring van 95 huiswaarts. (07-129696)

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN Een 17-jarige inwoonster van Hoogeveen deed dinsdagavond aangifte van huiselijk geweld. Hierbij verklaarde ze mishandeld te zijn door haar 51-jarige vader en haar 18-jarige broer. Deze werden aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. (07-129729)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280