Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Trainen met Susan Polgar dankzij Leo van der Kar stages

Op 9 april zijn Pauline van Nies en Donna Schut onder begeleiding van Thomas Willemze naar New York vertrokken voor een trainingsstage met oud-wereldkampioen bij de vrouwen Susan Polgar. Dit is een unieke kans voor beide Jong Oranje speelsters om zich te verbeteren en te laven aan de kennis van de oudste van de drie legendarische Polgar zusjes. Polgar is de laatste jaren minder actief als speelster, maar doet in Amerika van zich spreken met een eigen schaakclub annex trainingscentrum en de Susan Polgar Foundation.

De stages naar New York worden volledig gefinancierd door het Leo van der Kar Sportfonds. Eind vorig jaar heeft de KNSB deze trainingsstage aangevraagd bij NOC*NSF. De nationale sportkoepel beoordeelde de stage als een mooie aanvulling op het Jong Oranje programma zoals beide meisjes dat volgen.

Pauline van Nies is de regerend meisjeskampioene tot en met 20 jaar en Donna Schut werd vorig jaar verrassend kampioen in de categorie jeugd tot en met 14 jaar. Thomas Willemze is Internationaal Meester en de Jong Oranje trainer van Pauline en Donna.

Pauline van Nies heeft een web-log gemaakt waar zij de ervaringen in New York beschrijft. Foto's uit New York vindt u hier.
---

Bij de meisjes werd Masja Bitalzadeh met een 100% score terecht 7½ punten. Een barrage moest de beslissing brengen. Thomas Beerdsen bleek de sterkste te zijn.
Winnaar Thomas Beerdsen en nummer twee Lars Vereggen (foto toernooisite).