Politie Groningen

Woensdag 11 april 2007

Provincie Groningen, 11-04-2007

Groningen: potloodventer aangehouden

Een 32-jarige inwoner van Groningen werd dinsdagmiddag aangehouden wegens openbare schennis. De man stond zich in de tuin van zijn woning aan de Gerbrand Bakkerstraat te bevredigen ten aanschouwe van een aantal buurtbewoonsters. Volgens de vrouwen was dit een regelmatig weerkerend verschijnsel. Deze keer had de man niet in de gaten dat ook de gewaarschuwde politie getuige was van zijn capriolen. Hij werd meegenomen naar het bureau en kan een proces verbaal tegemoet zien.

Groningen: jonge dievegges aangehouden

Twee 13-jarige meisjes uit Groningen werden dinsdagmiddag in een warenhuis aan de Herestraat betrapt op het proletarische winkelen. Toen het tweetal aan de politie werd overgedragen bleek dat de jeugdige dievegges al bij een viertal andere winkels aan het werk was geweest. Zo kwamen er armbanden, haarklemmen, tasjes, oorbellen en lipgloss tevoorschijn. Tegen de meisjes is proces verbaal opgemaakt. Het was voor het eerst dat zij in aanraking kwamen de politie.

Groningen: winkeldieven door het lint

Twee winkeldieven gingen dinsdagmiddag compleet door lint nadat ze in een schoenenzaak aan de Oude Ebbingestraat waren betrapt. Het tweetal, een 31-jarige vrouw uit Groningen en een 37- jarige stadgenoot, weigerde op de politie te wachten en ging met het winkelpersoneel op de vuist. Een van de personeelsleden liep daarbij licht letsel op, van een ander sneuvelde onder meer kleding en een bril. Beide winkeldieven werden ter plekke door de politie aangehouden. Ook dat ging niet zonder slag of stoot. De 37-jarige verdachte hield aan het avontuur enkele gekneusde ribben over. Beide verdachten zijn ingesloten.

Groningen: dertigtal bekeuringen

Een verkeerscontrole op de Winschoterweg leverde dinsdagmiddag een dertigtal bekeuringen op. De overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het rijden zonder rijbewijs, het niet handsfree bellen tot en met een losliggende lading. Vier bestuurders konden geen rijbewijs laten zien.

Groningen: fietsers krijgt klappen

Een 21-jarige inwoner van Groningen werd dinsdagmiddag zonder aanwijsbare reden nabij de Fossemaheerd mishandeld. De man reed omstreeks tien over 1 op zijn fiets langs de Kardingerbult waar een groepje van zo'n vier jongens stonden. Volgens het slachtoffer werd hij onverwacht van zijn rijwiel geslagen. Hij werd daarna door meerdere personen op zijn hoofd en in het gezicht gemept. De man liep onder meer een hersenschudding en letsel aan zijn gezicht op. De politie is op zoek naar de jongens.

Groningen: paddokwekerij opgerold

De politie trof dinsdag in een ruimte van het oude RKZ in Groningen een laboratorium aan voor het kweken van paddos. In een andere kamer werd apparatuur gevonden waar zogenoemde DMT-kristallen mee kunnen worden gekweekt. Zowel paddos als DMT behoren tot de Opiumwet. In het pand werden een 24-jarige en een 32-jarige man aangehouden. Volgens de eerste verklaringen werd er voor eigen gebruik geëxperimenteerd met het kweken van beide hallucinerende middelen. De mannen zijn ingesloten.

Stadskanaal: stier ontsnapt

Een 30-jarige man uit Gasselternijveen is dinsdag verwond door een stier. Het beest was ontsnapt bij een slagerij aan de Oosterstraat in Stadskanaal. Het slachtoffer was ingeschakeld om de stier af te maken. De stier bevond zich toen in een garage aan de Ceresstraat. De man werd door het beest in zijn buik geraakt en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Uiteindelijk kon de stier afgemaakt worden door een oud politie-vrijwilliger. De ontstane schade wordt door de betrokken partijen onderling geregeld.

Delfzijl: inbraak en vernieling gymzaal

Dinsdagochtend is er namens de gemeente Delfzijl aangifte gedaan van inbraak in een gymzaal aan de Tetse in Delfzijl. Onbekenden hebben ingebroken en in de gymzaal diverse vernielingen gepleegd. Ook zijn diverse materialen versleept. De politie stelt een onderzoek in.

Holwierde: auto in sloot

Een 20-jarige automobilist uit Holwierde is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval. De man kwam op de Bierumerweg in zijn woonplaats met de rechterwielen in de berm terecht. De auto raakte vervolgens in de slip en kwam via een boom in de sloot tot stilstand. Zowel de bestuurder als de 19-jarige bijrijder uit Spijk zijn naar het ziekenhuis gebracht. De auto is afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Foxhol: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft dinsdag het rijbewijs ingevorderd van een 60-jarige automobiliste uit Schildwolde. De vrouw reed met een snelheid van 136 km/uur over de Energieweg in Foxhol. De maximum toegestane snelheid is daar 80 km/uur. Daarop moest zij haar rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 614, aantal overtredingen: 123, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 436, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 704, aantal overtredingen: 126, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.